Pratite nas na

 • NLB Banka d.d. Sarajevo postala članica Američke trgovačke komore

  Pročitaj više
 • AmCham BiH prezentovao aktivnosti rada u saradnji sa članicama iz Banja Luke

  Pročitaj više
 • Uspješna saradnja AmCham BiH i USAID WHAM projekta

  Pročitaj više
 • Produbljivanje saradanje sa Privrednom Komorom FBiH i Vijećem Stranih Investitora

  Pročitaj više
 • Novi generalni sekretar AmCham BiH

  Pročitaj više
 • GENERALNA SKUPŠTINA AMERIČKE TRGOVAČKE KOMORE U BIH IZABRALA NOVE ČLANOVE UPRAVNOG ODBORA

  Pročitaj više
 • AmCham BiH donirao je 5000 zaštitnih maski Udruženju novinara BiH

  Pročitaj više
 • AmCham BiH zahtjev za liberalizaciju i ublažavanje mjera za povratak osoba koje napuštaju granicu BiH

  Pročitaj više
 • OKRUGLI STO NA TEMU DIGITALNE TRANSFORMACIJE

  Pročitaj više
 • POČETAK PRVE FAZE MENTORSKOG PROGRAMA AMCHAM BIH

  Pročitaj više
 • AMCHAM BIH JE POTPISAO UGOVOR O WHAM PROJEKTU SA USAID

  Pročitaj više
 • SASTANAK PREMIJERA KANTONA SARAJEVO SA UPRAVNIM ODBOROM AMCHAM BIH

  Pročitaj više

Upcoming events

Pogledaj sve događaje

News

About Us

AmCham BiH Zagovaranje

Aktivnosti zagovaranja AmChama provode se preko komiteta i radnih grupa. Upravni Odbor, Izvršni ured i komiteti i rade zajedno na postizanju ciljeva AmCham BiH koji su postavljeni u našem strateškom planu. Svi komiteti AmCham-a BiH pomnije ispituju pitanja koja utječu na kompanije i njihovo poslovanje i formuliraju preporuke prema kojima će Upravni odbor djelovati.

AmCham BiH Vizija

Vizija AmCham BiH je da pomogne stvaranju procvata i inovativne ekonomije slobodnog tržišta u Bosni i Hercegovini, kreirajući prosperitetnu, nadahnjujuću državu, državu koja predstavlja glasa vodeće poslovne zajednice u Jugoistočnoj Evropi. 

AmCham BiH Misija

Promovišući najnapredniju i najodrživiju američku i međunarodnu poslovnu praksu, AmCham BiH predstavlja glas najboljeg poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Ko smo mi?

AmCham BiH je vodeći glas međunarodne poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini koji promoviše globalnu konkurentnost njene privrede putem inicijativa i događaja, kao i putem implementacije najboljih praksi. Riječ je o jednoj od četiri komore koje djeluju u Bosni i Hercegovini s namjerom da razviju jedinstvenu poslovnu sredinu u cijeloj državi, kako bi se kroz slobodu kretanja osoba, robe, kapitala i usluga bez diskriminacije, došlo do uspostave međunarodnih standarda. Komora je u potpunosti akreditirani član U.S. Chamber of Commerce in Washington kao i međunarodne mreže AmChams in Euopre, AmCham partnerskih organizacija u Evropi (ACE).

Pročitaj više

Čime se bavimo?

AmCham BiH ima za cilj podržati i unaprijediti interese američkih, međunarodnih i lokalnih kompanija u Bosni i Hercegovini. Kao ugledno poslovno udruženje, zalažemo se za stvaranje povoljnog poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Zajedno sa našim članicama radimo na prepoznavanju prepreka za fer i korektne poslovne aktivnosti, a istovremeno nastojimo identificirati mogućnosti za njihovo prevazilaženje.

Pročitaj više

Komiteti unutar AmCham

AmCham BiH komiteti uz podršku i Upravnog Odbora razvijaju stavove o pitanjima koja se tiču ​​kompanija članica, od trgovine do poreza do industrijskih standarda. Kroz aktivnosti komiteta nastojimo zagovarati za svoje članice prema vladi na svim nivoima vlasti. 

Dobrodošli novi članovi!