Podijelite:

EastEuroCo Executive Search Group organizovao je 10. juna 2021. godine Međunarodni regionalni summit o tržištima rada, iskustvima investitora zapadnog Balkana i promovisanju poslovnih prilika. Na konferenciji su učešće uzele kompanije, institucije i privredne komore iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije i sa Kosova. Konferenciju je moderirao g. Sandor Spokez, osnivač EastEuroCo Executive Search Group-a, a AmCham BiH je bio partner događaja.

U ime AmCham BiH na konferenciji je govorila Amina Karić, prva potpredsjednica AmCham BiH, i Vice President Operacija u kompaniji Authority Partners, na temu razvoja i kretanja na tržištu rada, sa osvrtom na našu zemlju i IT sektor.


„U panelu vezanom za razvoj tržišta rada, sudjelovala sam uz Ornelu Liperi - glavnu urednicu Monitor Business Magazine iz Albanije i Ajetu Spahiu - SEO, Advoco Solutions LLC s Kosova. Bilo mi je drago što sam podijelila iskustvo Authority Partnersa u razvoju radne snage i stav o razvoju tržišta rada u Bosni i Hercegovini ”, rekla je Amina Karić.