Podijelite:

Proteklog mjeseca su se članstvu AmCham BiH pridružile dvije nove kompanije. U okrilju AmChama će imati priliku aktivno učestvovati kroz komitete, događaje, različite projekte i aktivnosti na poboljšanju poslovnih prilika u BiH. Također, svojim će angažmanom doprinijeti rastu i jačanju članstva i imati mogućnost da sa ostalim članicama dijele svoja iskustva i najbolje prakse. Naše nove članice su: 

ABC TECH Group je kompanija za razvoj softvera, prisutna u pet zemalja sa šest ureda: Ljubljana, Sarajevo, Tuzla, Zagreb, Varaždin, Priština i centralni ured u Luksemburgu. Fokus rada kompanije su bankarska i fintech industrija u kojima njihovi stručnjaci imaju dugogodišnje iskustvo, uključujući digitalno bankarstvo, platne sisteme i druga inovativna rješenja, kao dio njihovog portfelja proizvoda ili kao prilagođena rješenja za klijente. 

Kompanija koristi najnovije tehnologije u razvoju proizvoda što kupcima omogućava besprijekornu digitalnu transformaciju.

"Kao dio AmCham BIH, očekujemo da ćemo svojim iskustvom i stručnošću u industriji aktivno doprinijeti razvoju sektora, a također, aktivnim sudjelovanjem u radu AmChama, proširiti mrežu partnera i uspostaviti nove suradnje i prijateljstva", rekli su predstavnici ove uspješne kompanije.

Tropic - TROPIC MALOPRODAJA je kompanija koja uspješno posluje u trgovini punih 30 godina. 1986. godine otvorena je prva trgovina, a od 2006. godine do danas Tropic maloprodaja d.o.o. je prvi maloprodajni lanac u Bosni i Hercegovini. Ovo je domaći trgovački lanac dostupan svima, a u svojim trgovinama nude najbolje usluge i kvalitetu proizvoda za kupce.

"Kompanija podržava domaću proizvodnju i istraživanja u razvoju prodajnih mreža. Također doprinosi razvoju zapošljavanja i lokalnih zajednica. Naša je misija učiniti zajednicu ponosnom. Ostat ćemo na prvom mjestu uspješno domaćeg maloprodajnog lanca za naše kupce, s najboljom ponudom i ravnotežom između kvalitete i cijene", naveli su.

AmCham BiH se raduje prilikama i saradnji sa novim članicama.