Podijelite:

AmChamBiH se ubrzano bliži broju od stotinu članova koji zajednički rade na unapređenju poslovnog okruženja i prilika u Bosni i Hercegovini. Ponosni smo na rad i vrijednosti za koje se naši članovi zalažu, a u proteklom periodu su se tri nove kompanije pridružile našem članstvu: 
- Vodeća svjetska platforma za objavu oglasa o kupoprodaji koja služi lokalnim zajednicama s potencijalom rasta online trgovine. 
Svakog mjeseca stotine miliona ljudi u lokalnim zajednicama širom svijeta koristi OLX da pronađu, kupe ili prodaju širok asortiman proizvoda, uključujući kompjutere, mobilne uređaje, namještaj, sportsku opremu, servise i usluge, automobile, nekretnine.
"Saradnju sa AmCham smatramo potrebnom i korisnom jer će lokalni eCommerce unaprijediti kroz partnerstva sa ključnim stakeholder-ima na našem tržištu. Digitalni poslovni modeli danas nude mnoge mogućnosti ali i iziskuju značajnu saradnju različitih partnera a kako bi isporučili svoje vrijednosti. AmCham sa te strane podržava i pomaže kooperaciju u procisima digitalizacije i online poslovanja a time omogućava razvoj i višestruka unapređenja poslovanja u praksi" - istakli su predstavnici OLX BiH.

LEK Pharmaceuticals d.d. - Sandoz je vodeća globalna kompanija na tržištu generičkih lijekova. Ta divizija utemeljena je 2003. godine, kada je Novartis objedinio sve svoje kompanije s područja generičkih lijekova pod imenom Sandoz – jedinstvenim globalnim brendom s dugom istorijom. Od tada, Sandoz je izrastao u vodeću globalnu kompaniju na tržištu generičkih lijekova. Njihova misija je otkrivati nove načine za poboljšanje kvaliteta i produženja života ljudi. Glavnu snagu njihovog velikog portfolia predstavlja pozicija globalnog lidera u segmentu biosličnih lijekova, naprednih inovativnih lijekova kojima je istekao patent, kao i antibiotika, koji su ujedno i temelj svjetskih zdravstvenih sistema. Također provode veliki broj ciljanih programa korporativne odgovornosti usmjerenih prema povećanju dostupnosti lijekova i informacija iz područja medicine te odgovarajućoj edukaciji zdravstvenih radnika.
Sandozova pozicija jednog od vodećih proizvođača generičkih lijekova omogućava kontinuirani priliv kvalitetnih, tehnološki zahtjevnih proizvoda, kao i biosličnih lijekova na bosanskohercegovačko tržište.

"Kroz aktivnosti u okviru AmCham-a želimo da učestvujemo u kreiranju fer tržišnog natjecanja i kvalitetnije poslovne klime na tržištu lijekova Bosne i Hercegovine" - istakli su predstavnici kompanije LEK Pharameceuticals - Sandoz.
Agencija za digitalni marketing koja nudi usluge jedinstvenog doživljaja online oglašavanja kroz kreiranje sadržaja i realizaciju ideja. Pored usluga digitalnog marketinga kao što su oglašavanje na Google i društvenim mrežama (Facebook, Instagram, LinkedIn), vođenje profila na društvenim mrežama i usluge grafičkog dizajna; agencija FOR FIVE dma pruža i usluge offline ili online organizacija događaja (seminari, radionice, druženja, webinari, sastanci).
Prateći trendove kao i brze promjene na tržištima, za potrebe postojećih ali i upitima potencijalnih partnera a u kooperaciji sa stalnim partnerima agencija nudi i usluge izrade i optimizacije web stranica, kreiranje prilagođenih rješenja, media buyinga, audio i video produkcije, savjetovanja, edukacija, obuke i podrške.

Radujemo se radu sa novim članovima i nadamo uspješnoj saradnji.