Podijelite:

Danas je u prostorijama „Roditeljske kuće“ upriličena svečana donacija ček donatora sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji „Osmijeh svaki dan“.

Humanitarna akcija „Osmijeh svaki dan“ je organizirala Američka trgovačka komora u BiH u suradnji s Udruženjem „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH“, s ciljem prikupljanja sredstava za nesmetan rad „Roditeljske kuće“ koja postoji samo zahvaljujući filantropskom senzibilitetu pojedinaca i dela društvenih struktura. Kroz humanitarnu kampanju prikupljeno je 79.000 KM, što je dokaz da poslovna zajednica u BiH nije ostala ravnodušna na poziv Američke trgovačke komore u BiH da sudjeluje u realizaciji spomenute društveno odgovorne aktivnosti, a to je da pomoći kućama roditelja koji su korisnici Kuće, djeci sa malignim bolestima.

Na svečanoj ceremoniji, AmCham BiH i Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH“ još jednom su se zahvalili volonterima i donatorima na velikodušnoj podršci i donacijama, donatorima u kategoriji Zlatni donatori, Marić & Co, Simfonija , Junuzovićeva fondacija, Hifa Petrol, u kategoriji Srebro kompanija Bhtelecom, te brončani donatori Atlantbh, Partner mikrokreditne fondacije i kompanija za pokretanje Ministarstva za programiranje.

Nakon ceremonije, donatori su imali priliku razgledati i posjetiti stanove u Domu i tako se bliže upoznati sa uvjetima Doma, njegovim korisnicima i njegovim ukupnim potrebama.

Važno je napomenuti da humanitarna akcija „Osmijeh svaki dan“ nije imala samo svrhu prikupljanja donacija i na taj način pomogla radu Doma, već i podizanja svijesti o volonterizmu. S tim u vezi, AmCham BiH je uspio animirati više od 30 volontera iz poslovne zajednice u BiH, koji su se prijavili za volontiranje i kontinuirano sudjelovali u njegovom radu u skladu sa svojim ciljevima i mogućnostima.

Američka trgovačka komora u BiH nastavit će surađivati ​​s Udruženjem radi postizanja zajedničkog cilja, a to je pronalaženje sistemskog rješenja koje će pomoći da „Roditeljska kuća“ egzistira duži vremenski period.