Podijelite:

Mladi će slušati i učiti o mentalnom zdravlju, preduzetničkom mindsetu, digitalnom tržištu rada, storytellingu i iskustvu poznatih ali i novih bh. preduzetnika 

Coca-Colina podrška mladima - program kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, koji prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira na uspjeh učesnike, čineći ih konkurentnijim na tržištu rada, počeo je 6. maja i ove godine se realizuje u online formatu. Do sada su organizovana tri interaktivna webinara, tokom kojih su učesnici slušali, ali i diskutovali i pitali kako započeti karijeru u velikom sistemu, kako upravljati novcem, šta je finansijska pismenost, kako štediti, ali i kako aktivirati maštu i prirodne talente koji će dovesti do ostvarenja ciljeva. 

Tokom četvrtog webinara prof. dr Ivana Zečević će govoriti o mentalnom zdravlju. 

#NaučiPrimijeniKreni i dalje je moto Coca-Coline podrške mladima koja nudi sticanje znanja potrebnog za snalaženje na tržištu rada, s posebnim osvrtom na "novu normalnost", odnosno uslove pandemije, pa je zato ova tema prvi put uključena u program Coca-Coline podrške mladima. Tokom ovogodišnje Coca-Coline podrške mladima će biti organizovane i posebne Q&A sesije sa nekim od najuspješnijih i najinspirativnijih bh. preduzetnika, a tokom webinara biće riječi i o preduzetničkom mindsetu, digitalnom tržištu rada, te storytellingu. Budući da su zdravlje i sigurnost predavača, saradnika i učesnika i dalje na prvom mjestu ovogodišnje radionice su organizovane u online formatu, putem Zoom platforme u okvirnom trajanju od 60 minuta. Prijave za učešće su otvorene i obavezne su, a prijavni obrazac nalazi se na linku: http://bit.ly/prijavaCCPM2021

Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom, ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije…). 

Coca-Cola HBC poziva mlade se uključe, budu dio ovogodišnjeg programa Coca-Coline podrške mladima, te tokom webinara predlože teme koje su im važne i o kojima bi htjeli više čuti.

Tokom prvog dijela ovogodišnjeg programa planirani su sljedeći webinari i/ili Q&A sesije:

26.5. Ivana Zečević - Mentalno zdravlje

1.6. Nikola Kužet - Preduzetnički mindset

9.6. Nermin Zejnilović - Skok u digitalno tržište rada

15.6. Sanja Hajdukov - Storytelling kao alat u marketingu

21.6. Amna Tuzović i Alem Hamzić - Budi KUL-I-TI!

7.7. Bojana Blažević - Otključavanje unutrašnje genijalnosti

21.7. Nikola Kužet - Preduzetnički mindset

Dosad potvrđeni partneri programa su: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Općina Čapljina, AmCham, Erasmo centar, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, AIESEC, GKUD Čapljina, Čapljina mladi, Qlity, PRIME Communications.

Poziv za partnerstva otvoren je za sve institucije i organizacije koje su zainteresovane za osnaživanje mladih u BiH.

Radionice Coca-Coline podrške mladima su, i uvijek će biti, besplatne za sve učesnike.