Podijelite:

U četvrtak, 20.05.2021. smo imali priliku pridružiti se Ambasadoru SAD-a u BiH, Nj. E. Ericu Nelsonu tokom njegove posjete Banjoj Luci i okupiti se sa AmCham BiH članicama iz Republike Srpske. 

Tokom ovog veoma produktivnog sastanka smo adresirali probleme i poteškoće kao što su elektronski potpis na državnom nivou, poboljšanja zdravstvenog sistema, reforme obrazovnog sistema i mnoge druge. Diskusija je otvorila mnoge druge teme za koje vjerujemo da su važne za sve članove, bez obzira na industriju iz koje dolaze.Rješavanje ovih problema i prepreka bi uveliko olakšalo poslovanje u Bosni i Hercegovini i ovu zemlju povelo naprijed na putu ka investicijama i ekonomskom rastu. 

AmCham BiH će nastaviti koristiti svoje resurse i ulagati napore da se ovakve promjene zaista i dese, te ćemo nastaviti zagovarati iste ciljeve u partnerstvu sa Američkom ambasadom u BiH, a našim članicama stojimo na raspolaganju za sve eventualne inicijative kako bi se ovaj proces ubrzao i olakšao. 

Zahvaljujemo se našoj članici i domaćinu susreta, hotelu Courtyard by Marriott Banja Luka za besprijekornu organizaciju i brigu oko epidemioloških mjera.

Također se želimo zahvaliti našim članicama iz RS koje su iskazale interes da doprinesu radu AmChama: Karanovic & Partners, Molson Coors BH, Tropic maloprodaja d.o.o., NLB Banka a.d. Banja Luka, Nova banka AD Banja Luka, ElevateBits, m:tel, Affidea, LANACO, Hemofarm A.D., UniCredit Bank a.d. Banja Luka i Moja Apoteka.