Podijelite:

U srijedu 24.6.2021. godine održan je drugi webinar u sklopu serije on-line edukacija za poslovne žene, middle level menadžerice u bh. kompanijama i preduzetnice koje je ovaj put organizovala AmCham BiH u saradnji sa European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) BiH. 

Webinar je održan na temu "Storytelling- Tajna uspjeha svakog branda", a predavač je ovog puta bila gđa. Arijana Miličević Palić, Head of Commercial and Retail for CEE and Nordics u kompaniji Ontex, koja ima i bogato dugogodišnje iskustvo u organizaciji i održavanju treninga za kompanije.

Ovaj webinar je za cilj imao pomoći učesnicama da nauče kako pričati bolje pričeImali smo priliku čuti koliko je važno za brand i brendiranje dobra priča, koja ima kontekst, kvalitetan sadržaj i tok pa čak i elemente konflikta. Kako bismo izgradili dobar i kvalitetan brand, potrebno je pričati i prezentovati isti. 

Potrebno je naglasiti da su elementi priče i aspekti brendiranja, te na njih obratiti pažnju prilikom storytelling-a. Elementi priče su: emocije, iznenađenje, detalji, te oralne  i vještine pisanja. Ovo su definitivno segmenti koji će vašoj priči dati potpuno drugi tok i kvalitetniji sadržaj.

Hvala kolegama iz EBRD BiH na organizaciji i saradnji, te hvala gđi. Arijani Miličević Palić koja je sa nama podijelila zanimljive savjete i priče koji nam mogu pomoći u našem storytelling-u i kako to mi možemo kreirati svoju priču.

Ovo je bila još jedna prilika za učenje novih stvari i ideja u poslovnom svijetu, te se radujemo idućem webinaru koji će se održati u septembru. 

"Priče objašnjavaju kako i zašto se život mijenja."

-Robert McKee