Podijelite:

AmCham BiH je bogatija za 6 novih kompanija. Drago nam je što ćemo zajedno raditi na stvaranju bolje poslovne klime. Nove kopanije članice su:

Orbico d.o.o. Sarajevo je vodeći distributer velikog broja kvalitetnih svjetski poznatih brendova u rasponu od FMCG proizvoda, proizvoda za njegu ljepote, tehničkih i električnih uređaja do farmaceutskih proizvoda, igračaka, kao i proizvoda za motorna ulja. Sa timom strastvenih profesionalnih stručnjaka nude kompletna i sveobuhvatna poslovna rješenja za prodaju, logističke usluge, marketing i upravljanje brendovima za brendove u našem portfelju.

CORE d.o.o. uspješno djeluje u tri poslovne cjeline: softver i informatika, razvoj i konstrukcija, te usluge izrade tehničke dokumentacije. Njihov efikasni i energični tim inžinjera nudi usluge u oblasti razvoja i konstrukcije automobila, što podrazumijeva njihov enterijer i eksterijer, i to od koncepta pa do serije. CORE posjeduje bogate reference i kompetencije za implementaciju finansijskih informacionih sistema u realnom i javnom sektoru, i u toj oblasti se po svojoj ekspertizi izdvajaju na IT tržištu.

„Slogan kompanije CORE d.o.o. je da „dajemo idejama oblik“ i trudit ćemo se da djelujući u okviru udruženja AmCham BiH, zajedno sa drugim članovima oblikujemo pozitivne promjene u našem društvu. Želimo da kroz društveni angažman doprinesemo da naše društvo bude progresivno, digitalno transformirano, inovativno, pravedno i optimistično. AmCham BiH smo prepoznali kao platformu gdje možemo djelovati sa tim ciljevima“, rekli su iz kompanije CORE d.o.o.

Virgin Pulse d.o.o. kompanija je jedna od vodećih svjetskih provajdera u welbeing svijetu sa ukupno 13 miliona korisnika, podržavajući 22 jezika u 190 država. Virgin Pulse je digitalna platforma namjenjena poslodavcima kako bi njenim korištenjem poboljšali životne navike svojih zaposlenika. Cilj je da klijentima pomognu u kreiranju boljeg poslovnog ambijenta koji će podsticati i motivisati njihove uposlenike da budu zdraviji i produktivniji, ali i da istovremeno uživaju u svakom radnom danu.

„Virgin Pulse d.o.o. je odlučio se za članstvo AmCham-a u BiH prvenstveno zbog podizanja svijesti o važnosti zdravlja i dobrobiti zaposlenika kao najvažnijeg asset-a svake kompanije. Kao što je Sir Richard Branson rekao - brinimo se o zaposlenima, oni će se pobrinuti za naše poslovanje. Naš cilj je da uspješno mijenjamo živote na bolje širom svijeta pa tako i u Bosni i Hercegovini“ rekli su.

Advokatska kancelarija „IBRAHIMOVIĆ & CO“ je advokatska kancelarija specijalizovana za korporativno pravo. Takođe, praksa advokatske kancelarije se proširila i na pravne oblasti važne za klijente, pa danas obim znanja i usluga „IBRAHIMOVIĆ & CO“ obuhvata sve segmente koji se odnose na ulaganja, realizaciju investicija, složene akvizicije, uspostavljanje zakonitog sistema funkcionisanja za klijenta, praćenje projekata, te kontinuiranu podršku u rješavanju najsloženijih sporova, bilo u međunarodnim ili sudskim sporovima. 

„Smatramo da zajedno sa AmCham BiH možemo pružiti podršku programima koji dijele bogatstvo i raznolikost američke kulture sa stanovništvom BiH, kao i jačanje ekonomske saradnje između BiH i SAD koja bi ohrabirala druge američke kompanije da investiraju u našoj državi“, rekli su.

Dun & Bradstreet je vodeći globalni dobavljač B2B podataka, analitike, uvida i platformi vođenih umjetnom inteligencijom, pomaže organizacijama širom svijeta da poboljšaju donošenje odluka i poslovne performanse, rastu i napreduju. Dun & Bradstreet Data Cloud podstiče rješenja i donosi uvide koji osnažuju klijente da povećaju prihod, povećaju marže, upravljaju rizikom, transformišu svoje poslovanje i pomažu da ostanu usklađeni - čak i u promjenjivim vremenima. Od 1841. godine, kompanije svih veličina oslanjaju se na Dun & Bradstreet da im pomogne u upravljanju rizicima i otkrivanju mogućnosti. Dun & Bradstreet se javno trguje na njujorškoj berzi (NYSE: DNB). 

HYUNDAI AUTO BH je bosansko-hercegovačka firma, osnovana 1997. godine, sa osnovnim ciljem – zastupanje »Hyundai« korporacije u distribuciji vozila istoimene marke. Ovaj cilj zasnovan je na eksluzivnom ugovoru sa »Hyundai Motor Company« za zastupanje i distribuciju vozila, rezervnih dijelova i opreme istoimenog proizvođača na području Bosne i Hercegovine.