Podijelite:

Američka privredna komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH) sa zadovoljstvom objavljuje uspješan završetak naše Redovne (Izborne) skupštine za 2023. godinu. Tokom ove skupštine, naše kompanije članice su izabrale šest novih cijenjenih pojedinca u Upravni, koji će služiti na dvogodišnji mandat.

Najsrdačnije čestitamo novoizabranim članovima Upravnog odbora:

  1. Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit BANK dd. – predsjednica Upravnog odbora AmCham BiH
  2. Sabina Softić, izvršni partner u Deloitte BiH – prva potpredsjednica
  3. Mirna Milanović-Lalić, advokatska kancelarija Milanović-Lalić, Suljović i Dervišević – druga potpredsjednica
  4. Nedim Sirbubalo, izvršni direktor kompanije SYS - član
  5. Mirza Bavčić, Country Manager u Express Courier doo - ASC za UPS - Član
  6. Omar Krivošija, CEO Comtrade System Integration - Član

Tokom Redovne skupštine imali smo priliku osvrnuti se na dostignuća i rezultate rada AmCham BiH u proteklom periodu. Dosadašnja predsjednica Upravnog Odbora Amina Karić i generalni sekretar Nedim Hamzić obratili su se cijenjenim članovima komore i poželjeli dobrodošlicu.

Čast nam je što nam se pridružio američki ambasador Michael J. Murphy, naglašavajući ključnu ulogu AmCham-a u njegovanju stabilnog, predvidljivog i atraktivnog poslovnog okruženja. Ambasador Murphy je istakao kolektivnu borbu protiv korupcije kao osnovnog neprijatelja protiv kojeg se svi biznisi moraju ujediniti.

Naši komiteti će ustrajati u saradnji sa relevantnim vlastima i raditi sa našim posvećenim Upravnim odborom kako bi se zalagali za reforme koje unapređuju poslovnu zajednicu Bosne i Hercegovine.

Zajedno se radujemo unapređenju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini i poticanju kontinuiranog rasta i prosperiteta. Zahvaljujemo se starim članovima Upravnog odbora na posvećenosti, radu i trudu, a novim članovima želimo puno sreće u daljem radu Komore. Hvala vam na vašoj kontinuiranoj podršci i angažmanu sa AmCham BiH.