Podijelite:

XYLLION d.o.o. iz Sarajeva je investicijska kompanija nastala s idejom kontinuiranog podizanja standarda i pokretanja pozitivnih promjena u okruženju. Prepoznaju i kreiraju prilike za ulaganje, razvijaju ih kroz jedinstvene koncepte i sistemski pretvaraju u stvarnost. Kontinuirani cilj je generisanje novih vrijednosti za kompaniju, njihove partnere i širu zajednicu.

“XYLLION d.o.o iako relativno mlada investicijska kompanija svojom vizijom želi inspirisati okruženje u kojem radimo, te nas raduje da smo se pridružili AMCHAM zajednici koja njeguje iste vrijednosti i ide prema istom cilju. Sigurni smo da samo zajedničkim radom sa drugim renomiranim kompanijama članicama možemo kreirati značajne aktivnosti i unaprijediti poslovni ekosistem u kojem djelujemo”, istakao je Berin Alagić, direktor kompanije.

Communis je nezavisna  full service advertising agencija, registrovana 1998. godine u Sarajevu. Broji 20 uposlenika, ostvaruje uspješnu saradnju sa više od 60 klijenata iz različitih industrija koji dolaze sa 15 tržišta i upravljaju sa preko 200 brendova.

Communis je ponosan na brojne nagrade koje je osvojio za svoj rad, ali najdražu nagradu mu predstavljaju klijenti s kojima su ostvarili saradnju na samom početku svog postojanja. Ta saradnja još traje.Agencija je aktivan član svih relevantnih udruženja marketinške industrije u Bosni i Hercegovini, te član žirija lokalnih i regionalnih advertising festivala.

„Kao jedan od osnivača i član AmCham BiH, cilj nam je podijeliti i iskoristiti dugogodišnje iskustvo u oblasti marketinga u svrhu napretka ove, ali i drugih industrija u BiH.  U tom kontekstu, ostajemo na putu razvoja i unapređenja naših znanja i otvoreni smo za širenje mreže saradnika i partnera“, rekli su iz Communisa.

Podravka u Bosni i Hercegovini zauzima jedno od najznačajnijih mjesta u gospodarstvu BiH. Liderska pozicija na tržištu, prepoznatljivost brenda, tradicija i inovacije u prehrambenoj industriji su ono što izdvaja Podravku. Strateški usmjerena na dobrobit zajednice u kojoj posluje, Podravka BH kroz svoju strategiju društveno odgovornoga poslovanja kontinuirano ulaže u obrazovanje, održivi razvoj, kulturu i umjetnost, podržava rast i razvoj kulturnih događaja diljem BiH te afirmativno utječe na turizam i gospodarstvo. 

“Velika nam je čast i zadovoljstvo biti dio jedne velike organizacije kao što je AmCham BiH, koja omogućava postojećim kompanijama mogućnost širenja mreže, poslovne edukacije i partnerstva, te kao članica želimo aktivno sudjelovati na poboljšanju sveukupnog poslovnog okruženja u BiH“, rekli su iz podravke. 

Korpa je najveća online platforma za dostavu (qCommerce) na Vaša vrata!

Uz Korpa.ba aplikaciju za dostavu raznih vrsta proizvoda, namirnica, hrane i sl. u samo nekoliko klikova moguće je naručiti bilo koji proizvod iz ponude iz udobnosti svog doma, posla ili nekog drugog mjesta. Korpa.ba je zastupljena u 10 gradova te nudi artikle iz preko 1000 aktivnih restorana i shopova. Korpa mobilna aplikacija je brza, besplatna i pametna jer uz pomoć preciznog geo-targetiranja korisnicima omogućava da budu u toku sa statusom narudžbe u stvarnom vremenu od momenta kreiranja narudžbe do dostave na željenu adresu. 

Notifikacijama obavještavamo o svakom koraku, bilo da je u pitanju preuzimanje namirnica, priprema hrane ili kretanju kurira na interaktivnoj mapi.