Podijelite:

AmCham BiH potpisao je ugovor sa USAID-ovim projektom Radna snaga i pristup višim tržištima (WHAM), koji je aktivnost koja finansira USAID namijenjena stvaranju radnih mjesta u Bosni i Hercegovini kroz trgovinsku integraciju s Europskom unijom (EU) i regionalnim tržištima. WHAM nudi bespovratna sredstva malim i srednjim preduzećima sa visokim rastom, izvozom i izvozom iz sektora drveta, metala, tekstila, obuće i ICT sektora.

Kroz ovaj grant, AmCham BiH će implementirati brojne programe usmjerene na poboljšanje radne snage članova članica AmCham-a koji posluju u ICT sektoru. Kroz naše događaje, inicijative i kampanje tokom trajanja programa planiramo nastaviti aktivno unapređivati ​​najbolje američke prakse, visoke standarde komercijalne prakse i zdravu poslovnu klimu ovdje u BiH.

AmCham BiH svojim će članovima pružiti mogućnosti umrežavanja, razmjene informacija i rješavanja problema (zagovaranje i aktivnosti na poboljšanju poslovnog okruženja). Također, putem komiteta, neformalnih radnih grupa i različitih umrežavanja i informativnih događanja do kraja marta 2020. godine AmCham BiH će svoje članstvo uključiti, informirati i povezati u zajedničkim interesima za poboljšanje poslovne klime u BiH.

Američka trgovačka komora u BiH prepoznaje prednosti razvoja radne snage. Razvoj radne snage pomaže stvaranju kulture učenja i konstruktivnih stavova koji izgrađuju opipljive i nematerijalne sposobnosti radne snage za upravljanje i suočavanje sa budućim izazovima.

AmCham BiH će kroz ovaj program grantova nastaviti izgradnju i održavanje snažnih odnosa između svojih članova, stranih investitora, lokalnih kreatora odluka i politika, drugih AmChama, međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, misle lideri i stručnjaci.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Američke ambasade u BiH.