Podijelite:

AmChams in Europekrovna organizacija koja okuplja 46 Američkih privrednih komora u 44 zemlje širom Europe i Euroazije, iskazuje svoju solidarnost s narodom Ukrajine. Invazija na Ukrajinu krši međunarodno pravo i ugrožava mir i sigurnost u cijeloj regiji. Ona predstavlja jasnu prijetnju temeljnu na vrijednostima ljudskog dostojanstva, demokratije, vladavine prava i solidarnosti.

Naše misli usmjerene su na sve pojedince koji su direktno pogođeni širom regije, uključujući naše AmCham kolege, njihove članove, partnere i porodice.

Naša mreža okuplja pojedince i organizacije s dubokim vezama širom Europe i Euroazije, te širom svijeta. Izgrađena je na čvrstom uvjerenju u važnost saradnje, dijaloga i kulturnog razumijevanja. Vojne akcije koje su u toku ugrožavaju te ideale.

AmChams in Europe podržava sve trenutne napore za izbjegavanje daljnje eskalacije, zaštitu civila i zaštitu sigurnosti i prosperiteta u cijeloj regiji.

AmChams in Europe krovna je organizacija koja okuplja 46 Američkih trgovačkih komora (AmChams) iz 44 zemlje širom Europe i Euroazije. U Europi zastupaju interese više od 17.000 američkih i europskih kompanija koje zapošljavaju 20 miliona radnika te predstavljaju  više od 1,1 biliona dolara ulaganja s obje strane Atlantika. Kao bilateralni glas američkih i europskih kompanija, AmChams in Europe radi na komunikaciji važnosti transatlantske ekonomije u Europi i Sjedinjenim Državama.