Podijelite:

Payten d.o.o Sarajevo, član Asseco SEE grupe, vodećeg IT provajdera u regionu jugoistočne Evrope, kompanija je koja pruža kompletna rješenja i podršku u platnoj industriji za nefinansijske i finansijske institucije, zatim u eCommerce, mPayments, ATM i POS biznisu, usluge procesiranja svih vidova transakcija, te vlasititu ekspertizu u oblasti kartičarstva. Payten na globalnom nivou radi sa blizu 150 klijenata, te upravlja i održava preko 1.000.000 POS uređaja i 10.000 ATM uređaja, procesira preko 1.000.000.000 transakcija godišnje na preko 500 trgovaca.

“Kompanija Payten kao lider u pružanju usluga u bankarskom sektoru prepoznala je AmCham, ne samo kao snažnu platformu za razvoj poslovnog okruženja, već i mjesto susreta gdje se dodiruju uspješne kompanije i pojedinci iz Bosne i Hercegovine i pokušavaju zajedničkom sinergijom da stvaraju dodatne vrijednosti u poslovanju, ali društvu generalno”, rekao je Mirza Ustamujić, Predsjednik Upravnog odbora, CEO, Payten Bosna i Hercegovina

Kodeks d.o.o. Sarajevo je IT kompanija koja u saradnji sa globalnim partnerima isporučuje informatička i telekomunikaciona rješenja, proizvode i usluge na tržištu Bosne i Hercegovine.

"Čast nam je postati dio Američke trgovačke komore u BiH. Pridruživanje ovoj značajnoj poslovnoj zajednici prilika je da razmjenjujemo ideje, mišljenja i iskustva kako bismo zajedničkim radom doprinijeli izgradnji zdrave i prosperitetne poslovne zajednice u našoj zemlji", rekao je Muris Čeljo, direktor.

A&T Logistics je profesionalni i iskusan pružatelj usluga specijaliziran za transport i logistiku. Pružaju punu logističku i administrativnu podršku za njihove partnerske kompanije u SAD-u.

“Čast nam je što smo jedan od članova AmCham BiH i što imamo priliku da aktivno učestvujemo u pokušaju promocije boljeg i produktivnijeg poslovnog okruženja u BiH. S obzirom na brzi razvoj transportne industrije na globalnom, ali i domaćem planu, svjedoci smo da sve više kompanija u BiH pruža slične usluge transportnim kompanijama sa sjedištem u Sjedinjenim Državama. Naš cilj je da uspostavimo čvršće odnose sa ovim kompanijama kako bismo unaprijedili naš poslovni rast i razvoj. Štaviše, naš cilj je privući više američkih kompanija da otvore svoje urede u BiH, što će pomoći u otvaranju novih radnih mjesta“, izjavili su iz A&T Logistics.

NSoft d.o.o. Mostar je nagrađivani međunarodno priznati dobavljač softverskih rješenja za industriju online igara i sportskog klađenja, uključujući platforme, virtuelne igre, sportske kladionice i lutrije. Njihov jedinstveni pristup kupcima i kreativna softverska rješenja pozicionirali su ih kao jednog od najboljih dobavljača inovativnih proizvoda za kladioničarsku industriju. NSoft ima više od 300 zaposlenih i 140+ kompanija kao svoje klijente, koji posluju u 35+ zemalja širom sveta.

“Briga je naš tajni recept u svemu što radimo. Brinemo o našoj zajednici tako da ona raste zajedno s nama. Sa članstvom u AmCham-u, radujemo se razmjeni stručnosti i znanja sa drugim članicama, kao i zajedničkom radu na načinima ekonomskog unapređenja naše zemlje”, rekli su iz kompanije NSoft.