Pratite nas na

Zašto postati član?

Američka trgovačka komora prisutna je u preko 100 zemalja širom svijeta, a AmCham BiH dio je ove globalne mreže!

Punopravni smo član Američke trgovačke komore u Washingtonu

Potpuno smo akreditovani  član Američke trgovačke komore u Washingtonu.

AmCham BiH vodeći je glas međunarodnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, promovirajući globalnu konkurentnost svoje ekonomije zagovaranjem i događajima kao i primjenom najboljih praksi. Naše aktivnosti kao nevladina, neprofitna i volonterska organizacija u potpunosti su povezane sa našim članovima i njihovim potrebama.


Mi smo jedna od četiri strane komore koje djeluju u Bosni i Hercegovini sa svrhom razvijanja jedinstvenog ekonomskog prostora u cijeloj zemlji, međunarodnim standardima uspostavljanjem pune slobode kretanja ljudi, robe, kapitala i usluga, bez diskriminacije na bilo koja osnova.


Naši članovi dolaze iz raznih poslovnih sfera

Naši članovi dolaze iz mnogih dijelova poslovne zajednice.

Trenutno imamo  90 članova koji dolaze iz mnogih dijelova poslovne zajednice, uglavnom američkih, međunarodnih i lokalnih kompanija. Članovi kompanije predstavljaju različite industrije koje su kompanije iz IT sektora, pravne i konsultantske kompanije, agencije za odnose s javnošću, marketing i oglašavanje, neprofitne i obrazovne organizacije i institucije, građevinske kompanije, farmaceutske kompanije i predstavništva, hranu i piće proizvođači, proizvođači duhanskih proizvoda i razne financijske institucije.


Naši članovi dolaze iz mnogih dijelova poslovne zajednice: U.S. kompanije / državljani SAD-a,  bh. kompanije / građani, kompanije / građani iz drugih zemalja, neprofitne organizacije koje imaju zajednički interes u misiji Komore.