Podijelite:

AmCham BiH je postala brojnija i bogatija sa osam novih članova. Naši novi članovi dolaze iz različitih industrija, ali dijele istu viziju djelovanja kroz AmCham BiH:

iQR Asset Management - iQR Asset Management objedinjuje poslovnu, finansijsku i pravnu ekspertizu u cilju pružanja rješenja za rješavanje problematičnih kredita i druge imovine. Usluge koje iQR Asset Management nudi uključuju: upravljanje i servisiranje portfolija NPL, upravljanje nekretninama; usluge vrednovanja, te poslovno finansijsko i pravno savetovanje. Vrijednosti ugrađene u poslovne politike iQR Asset Management uključuju etiku, kvalitetu i transparentnost u radu s našim klijentima. Biti efikasan i etičan imaju isti rang u našem poslovnom pristupu.

„Mi smo iQR čvrsto uvjereni da članstvo naše kompanije u AmCham BH ne bi bilo samo za dobrobit naše kompanije, već i za dobrobit ostalih članova, međunarodnih investitora i poslovne zajednice u cjelini“, navode iz kompanije iQR Asset Management.

Roaming Networks – Roaming Networks je jedna od vodećih kompanija za integraciju sistema u ICT sektoru u Bosni i Hercegovini i na Balkanu. Pružaju usluge profesionalnog savjetovanja, dizajna, implementacije, integracije i održavanja u područjima radio komunikacija, pasivnih optičkih mreža i pristupnih sistema, ICT infrastrukture i podatkovnih centara, sigurnosti, automatizacije, e-mobilnosti i sistema upravljanja zgradama i solarnim elektranama.

“Kroz članstvo u Američkoj trgovačkoj komori u BiH želimo da aktivno učestvujemo u stvaranju prosperitetne zajednice, da ojačamo realni sektor, ali i da zadržimo mlade ljude koji su vrijedan kapital ove zemlje. Prepoznali smo da AmCham BiH kreira događaje umrežavanja koji povezuju potencijalne poslovne partnere, ključne donosioce odluka, druge važne ljude u korporativnom pejzažu Bosne i Hercegovine i čast nam je biti član takve zajednice", rekao je direktor Ljubomir Kmekić.

Glovo - Glovo je platforma za dostavu koja povezuje korisnike, partnere i kurire s ciljem ispunjavanja zahtjeva kupaca kroz trenutnu isporuku robe i usluga. Platforma ima za cilj transformirati način na koji korisnici dobivaju ono što im je potrebno. 

„U Glovu želimo da budemo aktivni učesnik u zajednici u kojoj poslujemo, a to znači da smo zainteresovani za širenje naše mreže, praćenje i doprinos debatama o javnim politikama i identifikovanje projekata koji imaju za cilj društveni uticaj. Stoga je AmCham za nas ključna organizacija kroz koju možemo biti bliži poslovnoj zajednici“, navode iz kompanije Glovo.

McDonald's - McDonald’s je jedan od najvećih svjetskih brendova, poznat po izrazito visokim standardima i sinonim za brzu i ljubaznu uslugu, najkvalitetnije proizvode, čiste i ugodne lokacije te vrijednost koju gost dobije za svoj novac. McDonald’s od dana otvaranja u BiH kontinuirano ulaže u razvoj poslovanja. 

„Unaprjeđenje poslovnog okruženja, razmjena informacija i uzajamna pomoć, samo su neki od razloga zbog kojih smo članovi organizacije AmCham BiH. Sa korporativnim iskustvom naše kompanije, zajednički ćemo raditi na kreiranju boljih uvjeta za poslovanje, edukaciji u skladu s pozitivnim svjetskim trendovima i modernizaciji ključnih elemenata razvoja”, rekli su iz kompanije McDonald's.

HUB387 - HUB387 je prvi tehnološki park u Bosni i Hercegovini, čiji je glavni cilj integrirati BiH u globalnu ekonomiju temeljenu na znanju kroz razvoj ICT sektora u regiji, stvarajući okruženje pogodno za jačanje lokalnog IT ekosistema, kao i kao promicanje kulture saradnje i zajedničkog znanja. HUB387 ima za cilj da promoviše inovacije, startup-ove i da olakša širenje postojećih preduzeća fokusirajući se na razvoj tražene radne snage.  

SMH Legal - Advokatska kancelarija ima veliko iskustvo u pružanju širokog spektra usluga kako međunarodnim tako i domaćim subjektima relevantnim za njihovo poslovanje u Bosni i Hercegovini, uz specijalističke i sektorske ekspertize u svim oblastima poslovnog prava.

PING d.o.o. Sarajevo - PING je kompanija za razvoj softvera specijalizirana za razvoj poslovnih aplikacija i usluga integracije poslovnih aplikacija. Partneri su sa klijentima koji tek započinju svoj posao, malim i srednjim preduzećima, velikim poslovnim, finansijskim i državnim organizacijama. Uvijek nastoje postići najviše norme u dizajnu i razvoju softvera, upravljanju projektima, inženjeringu i uslugama.

Eurosan d.o.o. Mostar - Eurosan grupa nastoji da skrene pažnju na važnost pravilne higijene i sigurnosti u svim poslovnim oblastima u regionu. Pri tome koristi vrhunske proizvode i uslugu, u kombinaciji sa kompletnim servisom i održavanjem, stvarajući tako dodatnu vrijednost za kupce. Eurosan d.o.o. Mostar je najveća profesionalna agencija za čišćenje poslovnih objekata u zemlji sa više od 350 zaposlenih.

„Članstvo u Američkoj komori vidimo kao priliku da aktivno radimo na promoviranju zdrave, otvorene i produktivne poslovne klime u BiH“, navode iz kompanije Eurosan d.o.o.