Podijelite:

Dana 22.09.2021. godine AmCham BiH je održala sastanak sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo povodom dvije inicijative koje su rezultat plana rada dva naša komiteta; Komiteta za ICT i Komiteta za Etiku i usklađeno poslovanje.

Konkretno, riječ je o digitalizaciji procesa u Kantonu Sarajevo koja bi olakšala mnoge poslovne aktivnosti, a gdje je prijedlog AmCham Komiteta za ICT da ponudi sve resurse, znanje i kvalitet kako bi se ovi procesi započeli. Druga inicijativa je, naime, vezana za AmCham BiH prijedlog etičke klauzule koja zahtjeva od kompanija da rade sa visokim standardima poštivanja etike. 

Zadovoljni smo jer imamo podršku i razumijevanje ministra Adnana Delića obzirom na naš cilj da razvijamo dugoročno partnerstvo sa Vladom Kantona Sarajevo i Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali Damir Dizdarević (Logosoft) predsjednik Komiteta za ICT, Bojan Bajić (Korekt) predsjednik Komiteta za Etiku i usklađeno poslovanje, Indir Osmić (CMS), te Nedim Hamzić, generalni sekretar AmCham BiH.

Zahvaljujemo se ministru Deliću na proaktivnom pristupu i želji da zajednički doprinesemo boljem poslovnom okruženju u Kantonu Sarajevo.