Podijelite:

PwC je mreža firmi u 152 zemlje sa preko 327.000 ljudi koji su predani u pružanju kvalitetnih usluga osiguranja, poreza i savjetovanja. 

PwC posluje u Bosni i Hercegovini od 2003. godine. Ured u Bosni i Hercegovini pruža usluge revizije i poslovnog savjetovanja nekim od najvećih kompanija i banaka u regiji. Uz podršku PwC timova iz jugoistočne Evrope, u mogućnosti su okupiti u Bosni i Hercegovini međunarodnu ekspertizu i domaće stručnjake koji poznaju prilike na lokalnom tržištu i pružiti profesionalne usluge kako bi pomogli klijentima da postignu određene ciljeve. 

PwC klijenti imaju priliku da se uvjere u prednosti rada sa domaćim profesionalcima koji poznaju poslovno okruženje i stranim profesionalcima koji sa sobom nose znanje i iskustvo stečeno iz PwC kancelarija širom sveta. 

Pfizer je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2009. godine. Pfizerov ured nalazi se u Sarajevu, a naše kolege pokrivaju cijeli teritorij zemlje. Kompanija u Bosni i Hercegovini podijeljena je na tri poslovne jedinice od kojih svaka radi u različitim područjima medicine. Ove poslovne jedinice su: Bolnička, Rijetke bolesti i Onkologija. 

U Pfizeru nastoje postaviti standard kvalitete, sigurnosti i vrijednosti u otkrivanju, razvoju i proizvodnji zdravstvenih proizvoda. Njihov globalni portfelj uključuje lijekove i cjepiva kao i mnoge od najpoznatijih svjetskih proizvoda za zaštitu zdravlja potrošača. Svakodnevno zaposlenici Pfizera rade na razvijenim tržištima i tržištima u nastajanju kako bi unaprijedili zdravlje, prevenciju, tretmane i lijekove koji izazivaju najstrašnije bolesti našeg vremena. 

Roche kao vodeća farmaceutska kompanija je pionir unaprijeđenja zdravstvene zaštite. 

Kao inovator u proizvodima i uslugama za ranu detekciju, prevenciju, dijagnozu i tretman oboljenja, doprinosi unaprijeđenju zdravlja i kvaliteta života kroz široki spektar djelovanja u različitim nivoima. Kompanija Roche obezbijedila je upotrebu prvih proizvoda koji su krojeni prema potrebama specifičnih grupa pacijenta. 

Njihova misija danas i sutra je kreiranje dodatne vrijednosti u zdravstvenoj zaštiti fokusirajući se na ekspertizu u dijagnostici i farmaceutici. 

Hercegovina lijek d.o.o. Mostar 1963. godine oformljena je kao dio Velafarmacije Sarajevo sa ciljem da lijekovima, hemikalijama i sanitetskim materijalom snadbjeva stanovištvo. 1994. godine Uz pomoć Evropske unije obnavlja se djelatnost Hercegovinalijeka prvo kao centra za distribuciju lijekova iz humanitarnih pošiljki a poslije i komercijalnog dijela firme. 

Privatna stomatološka ordinacija Termiz dr. Aida - Vogdent je osnovana 2010. godine, provjerena je stomatološka ordinacija u Sarajevu. Oni su tim iskusnih profesionalaca (4 doktora i 4 asistenta), koriste visokokvalitetne materijale i najsavremeniju tehnologiju, i služe klijentima iz različitih regiona i zemalja. Sa sopstvenim dobro opremljenim ordinacijama, Vogdent je posvećen pružanju izuzetnih usluga stomatološke zdravstvene zaštite sa individualnim pristupom svakom klijentu. Također su se udružili sa osiguravajućom kompanijom Global Benefit Group USA (GBG) kako bi osigurali dostupnost za svoje kartice širom svijeta. 

"Vjerujemo u neprocjenjivu ulogu koju Komora ima u podsticanju lokalnog poslovanja i uzbuđeni smo što smo dio ove živahne zajednice. 

Naša odluka da se pridružimo Privrednoj komori motivisana je nekoliko ubjedljivih razloga: 

  1. Angažman u zajednici: Kao stomatološka ordinacija, uvijek smo nastojali služiti našoj zajednici najbolje što možemo. Pridruživanje Komori nam omogućava da se dodatno angažujemo sa lokalnim preduzećima, stanovnicima i organizacijama. Radujemo se stvaranju novih partnerstava i saradnji na inicijativama koje će biti od koristi našoj zajednici. 
  2. Mogućnosti umrežavanja: Komora pruža izuzetnu platformu za umrežavanje. Željni smo da se povežemo s kolegama članovima, podijelimo svoju stručnost i učimo iz iskustava drugih. Podsticanje ovih veza vjerujemo da možemo doprinijeti uspješnoj lokalnoj ekonomiji i oralnom zdravlju građana. 
  3. Profesionalni rast: Kontinuirano učenje i profesionalni razvoj su srž naše prakse. Kroz komorske događaje, seminare i radionice, nastojimo biti u toku sa trendovima u industriji i najboljim praksama. To nam zauzvrat omogućava da našim pacijentima pružimo stomatološku njegu najvišeg kvaliteta. 
  4. Zastupanje: Cijenimo napore Komore u zagovaranju u ime lokalnih preduzeća. Usklađivanjem sa inicijativama Komore, nadamo se da ćemo doprinijeti razvoju politika i rješenja koja su od koristi našoj poslovnoj zajednici. 
  5. Uzvraćanje: Naša posvećenost zajednici seže izvan njege zuba. Željni smo da doprinesemo radu Komore u podršci dobrotvornim nastojanjima i nastojanjima usmjerenim na zajednicu. Zajedno možemo pozitivno uticati na živote onih kojima je to potrebno. 

U zaključku, uzbuđeni smo zbog mogućnosti koje članstvo u AmCham-u nudi nama i široj zajednici. Posvećeni smo aktivnom učešću, saradnji i doprinosu misiji komore.  

Hvala vam što ste nas primili u ovu cijenjenu mrežu preduzeća. Radujemo se susretu sa kolegama članovima i zajedničkom radu na izgradnji jače, živahnije lokalne zajednice”, rekli su iz Vogdent stomatološke ordinacije. 

Fine Food je industrija hrane osnovana 2018. godine sa sjedištem u Sarajevu, sa vizijom da postane vodeća bosanskohercegovačka kompanija u proizvodnji ukusnih proizvoda prepoznatljivih širom regije, ali i svijeta. Kompanija danas upošljava više od 200 uposlenika, a certifikati ISO 9001:2015, HACCP, Halal i IFS služe kao potvrda za sigurnost proizvodnih procesa i hrane.  

Kao izvozno orijentirana industrija hrane, Fine Food svoju razvojnu strategiju bazira na daljem širenju asortimana duboko-zamrznutih tijesta, peciva i delikatesnih proizvoda, kontinuiranom ulaganju u nove tehnologije, daljoj modernizaciji proizvodnog pogona i povećanju proizvodnih kapaciteta. Pored lokalnog tržišta Fine Food svoje proizvode plasira i u Njemačku, Italiju, Bugarsku, Crnu Goru, Hrvatsku, Holandiju, Englesku, Makedoniju I Sloveniju. 


“Razlog zašto smo postali član AmCham BiH je lakše uspostavljanje međusobnih veza, bolji pristup poslovnim informacijama, umrežavanje i uspješnije poslovanje, promoviranje poslovnih običaja i vrijednosti, te participiranje u projektima, u svrhu poboljšanja zajednice. Obzirom da smo društveno odgovorna kompanija, motivisani smo da zajedno uz AmCham I njene članice, doprinesemo unaprijeđenju poslovnog okruženja u BiH”, rekli su iz Fine Food-a.