Podijelite:

Najpoznatiji program osnaživanja mladih Coca-Cole HBC u Bosni i Hercegovini u 2021. godini realizuje se online.

Američka trgovačka komora BiH i ovaj put je partner članici Coca-Cola HBC BH u realizaciji projekta "Coca-Colina podrška mladima u BiH". Ponosni smo jer možemo podržati i podijeliti vijest da će ove godine program biti održan, u nešto drugačijem formatu nego ranije, ali jednako kvalitetno i predano. 

"Obzirom da je ulaganje u mlade u BiH, te njene buduće lidere, jedan od stubova AmCham BiH strategije, sretni smo jer možemo podržati i ovaj program koji prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira mlade ljude na uspjeh", rekao je generalni sekretar AmCham BiH, Nedim Hamzić. 

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nastavila je sa realizacijom projekta Coca-Colina podrška mladima. Budući da su zdravlje i sigurnost predavača, saradnika i učesnika i dalje na prvom mjestu ovogodišnje radionice organizuju se u online formatu, putem Zoom platforme u okvirnom trajanju od 60 minuta. Prijave za učešće su obavezne, a prijavni obrazac nalazi se na linku

Projekat Coca-Colina podrška mladima u BiH nacionalni je program kompanije Coca- Cola HBC, koji prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira na uspjeh učesnike, čineći ih konkurentnijim na tržištu rada. Radionice su prethodnih godina organizovane u više od 10 opština i gradova i cijele Bosne i Hercegovine, ali ove godine, zbog pandemije, dešavaju se u online svijetu, čime se otvara mogućnost za mlade iz cijele zemlje, iz svih lokalnih zajednica da učestvuju.

#NaučiPrimijeniKreni

Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje je moto Coca-Coline podrške mladima koja nudi sticanje znanja potrebnog za snalaženje na tržištu rada, s posebnim osvrtom na "novu normalnost", odnosno uslove pandemije. Budući da je aktuelnost i svrsishodnost tema jedan od najvažnijih kriterijuma pri planiranju programa, ovogodišnje teme radionica, između ostalih, su: 

Kako započeti karijeru u velikom sistemu

Finansijska pismenost

Otključavanje unutrašnje genijalnosti

Preduzetnički mindset

Skok u digitalno tržište rada

Mentalno zdravlje

Budi KUL-I-TI!

Tokom ovogodišnje Coca-Coline podrške mladima će biti organizovane posebne Q&A sesije sa nekim od najuspješnijih i najinspirativnijih bh. preduzetnika. 

Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom...), kao i ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije.

Radionice Coca-Coline podrške mladima su, i uvijek će biti, besplatne za sve učesnike.

Više informacija o programu dostupno je na linku a najave za nove događaje mogu se pratiti i dijeliti dalje sa Facebook stranice projekta: https://www.facebook.com/CocaColinapodrskamladimauBiH/