Podijelite:

Tokom posjete Bosni i Hercegovini, Američki specijalni izaslanik za Zapadni Balkan, g. Matthew Palmer, sastao se s poslovnim liderima iz BiH kako bi razgovarao o poslovnom i ekonomskom prosperitetu i mogućnostima, te kako bi direktno čuo stav poslovne zajednice o inicijativama u različitim industrijama, antikorupcijskim mjerama, regionalnom širenju i rastu.

Nedim Hamzić, generalni sekretar AmCham BiH, predstavio je aktivnosti AmChama koje se tiču ​​rada komiteta u područjima digitalizacije, zdravstva, etike i usklađivanja poslovanja kao važne inicijative koje će dodatno pokrenuti promjene i privući investicije. AmCham će također dalje zagovarati saradnju sa regionalnim komorama u cilju razmjene znanja i iskustva, kao i razmjenu kroz redovne aktivnosti u okviru AmCham Europe. Naš glavni cilj je kreirati jake inicijative koje će povesti našu zemlju naprijed ka investicijama, a podrška koju imamo na ovom nivou nam je dodatni vjetar u leđa. 

Uz ostale AmCham strateške ciljeve, istakli smo jedan za koji smatramo da je od najveće važnosti za izgradnju jake poslovne zajednice u dugom roku, a to je ulaganje u mlade potencijale i lidere ove zemlje.

AmCham BiH prisustvovao je sastanku zajedno sa Udruženjem poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine, Udruženjem poslodavaca Republike Srpske, Udruženjem banaka Bosne i Hercegovine i Bit Alijansom.

G.Palmer se zahvalio AmCham BiH na radu na raznim poljima, kao i na uloženim naporima da se glas poslovne zajednice čuje.

Zahvaljujemo se Američkoj ambasadi u Bosni i Hercegovini i Američkom ambasadoru, Nj.E. Ericu Nelsonu, u ime AmCham BiH članica, za organizaciju ovog sastanka i priliku za dijalog o ovim ključnim temama.