Pratite nas na

Ko smo mi?

Članice Komore dolaze iz raznih segmenata poslovne zajednice: kompanije iz SAD-a, građani, SAD-a, kompanije iz BiH, kompanije iz drugih zemalja, te neprofitne organizacije koje dijele zajedničke interese s Komorom.

Aktivnosti Komore su u potpunosti povezane sa članicama i njihovim potrebama. Trenutačna misija je da se uspostavi platforma putem koje će se razvijati poslovne prilike za članice tako što će se promovisati visoki standardi poslovne prakse i jačati partnerstva između poslovne zajednice i bh. vladinih tijela na svim nivoima, te biti posrednik u saradnji između članica.

Čime se bavimo?


AmCham BiH fokus je uspostavljanje i održavanje bliske komunikacije između realnog sektora i Vlade BiH i njenih institucija na svim nivoima, a pored toga i organizovanje različitih aktivnosti umrežavanja: ručkovi na kojima se obraćaju relevantni govornici, sponzorirani kokteli, seminari, okrugli stolovi, treninzi, sastanci, prezentacije, konferencije, webinari. Radimo i na identificiranju prepreka za poslovanje i oblikovanje prijedloga o tome kako se ti problemi mogu riješiti ili smanjiti, putem  komiteta / radnih grupa / zagovaranja. Promocija filantropskih projekata koji idu u korist široj zajednici su također važna aktivnost AmChama, kao i usredotočenost na teme i probleme koji utječu na poslovne aktivnosti i/ili naše članove.