Podijelite:

Provedba prve faze mentorskog programa AmCham BiH, koju organizira AmCham BiH u saradnji sa članom Propulsijskog fonda, započela je danas.

To je jedinstven program profesionalnog razvoja, s idejom da će sinergija akademskog i korporativnog sektora pomoći poboljšanju i razvoju mladih ljudi - lidera koji će voditi poslovnu zajednicu u BiH.

Današnje prvo predavanje Masterclass-a o liderstvu održali su predstavnici društveno odgovorne kompanije, članice AmCham BiH, Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina, direktor marketinga i korporativnih komunikacija, Mirha Krivdić, direktor korporativne prodaje i mreža i Emina Sarač direktorica za ljudske resurse.

Do kraja 2019. održat će se još dva predavanja Masterclass o temama u vezi sa marketingom i HR. Predavanja će predstaviti kompanije članova Komore ITAcademy od strane LINK grupe i Addiko Banke BiH.

Nakon prve faze mentorskog programa, zamišljenog kao predavanja Masterclass, 2020. godine pokrenut će se jednogodišnji program mentorskog stana, sa ciljem umrežavanja poslovnih lidera u BiH sa studentima završnih godina steći znanja i vještine potrebne za ubrzanje u buduće poslovanje.