Podijelite:

Američka trgovačka Komora u BiH (AmCham BiH) i Udruženje banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH) sa velikim zadovoljstvom najavljuju Banking&Finance Forum „Inicijative za digitalnu budućnost“ koji će se održati 1. decembra u Sarajevu. 

Učesnici i panelisti Foruma su donosioci odluka, predstavnici finansijskih institucija i lideri globalnih i lokalnih tehnoloških kompanija će govoriti o novim poslovnim modelima u bankarskom sektoru, privlačenju novih investicija, digitalizaciji, te rješenjima i implementaciji najmodernijih i najboljih rješenja u bankarstvu. Forum je vodilja ka boljem i efikasnijem uređenju bankarskog sistema.

Nakon uvodnih riječi g. Berislava Kutlea, direktora Udruženja banaka BiH, g. Nedima Hamzića, generalnog sekretara AmCham BiH, kao keynote govornik nastupit će g. Senad Softić, guverner Centralne Banke BiH

Uvod u panel diskusije će napraviti Peđa Sarajlić, direktor EY Sarajevo  koji će kroz petnaestominutnu prezentaciju predstaviti aktuelne izazove i prakse banaka i regulatora u regiji i Bosni i Hercegovini.

Prvi panel Banking&Finance Foruma „Inicijative za digitalnu budućnost“ će dati uvid iz perspektive finansijskih institucija i regulatora i govoriti o budućnosti bankarstva i novim poslovnim modelima.Interesuje nas da li bankarstvu prijeti sudbina dinosaura, te da li je bankarski sektor spreman odgovoriti na sve izazove pred kojima se nalazi i klijentima pružiti uslugu koju očekuju.

U prvom panelu će učestvovati:

  • Amina Mahmutović, predsjednica Upravnog odbora UBBiH i predsjednica Uprave Unicredit bank dd Mostar,
  • Amil Kamenica, zamjenik direktora USAID FINRA programa,
  • Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH,
  • Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo FBiH,
  • Siniša Adžić, potpredsjednik Upravnog odbora UBBiH i predsjednik Uprave Nova banka ad Banja Luka.

Panel će moderirati Sanela Pašić, potpredsjednica Upravnog odbora UBBiH i predsjednica Uprave Addiko bank Sarajevo.

Drugi panel u fokus stavlja digitalnu transformaciju iz perspektive fin-tech kompanija čiji predstavnici će govoriti o implementaciji najmodernijih i najboljih rješenja u bankarstvu koja za cilj imaju bankama olakšati procese i pomoći im da unaprijede konkurentnost na tržištu.

Šta je budućnost bankarstva u tehnološkom i konceptualnom smislu i kakvi su postojeći zakonski okviri, odgovorit će panelisti drugog panela, a oni su:

  • Goran Bosankić, direktor ABC TECH Group,
  • Hasan Hasić, direktor Bamcard d.d.,
  • Omar Krivošija, direktor Comtrade System Integration d.o.o.,
  • Amir Trokić, direktor za Poslovni razvoj i odnose sa klijentima, Mastercard,
  • Alen Husić, Acting country leader za BiH, Oracle,
  • Amina Đugum, advokat u saradnji sa Karanović & Partners.

Panel će voditi Amer Hadžikadić, član Uprave, Sparkasse Bank dd.

Pozivamo zainteresovane učesnike da nam se pridruže putem linka: https://bit.ly/3kO3J3S

Događaj su podržali USAID FINRA program, te kompanije ABC TECH Group, BAMCARD, Comtrade System Integration, Ernst & Young, Mastercard Oracle BH.