Podijelite:

Predstavnici Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH) nedavno su imali priliku posjetiti Specijalnu bolnicu za oftalmologiju "Dr. Kozomara" u Banjoj Luci, jednu od vodećih zdravstvenih ustanova u regiji koja se specijalizirala za oftalmološke usluge koristeći najsavremeniju opremu i tehnologije. Ova posjeta je bila fokusirana na upoznavanje s ultrazvučnim operacijama koje koriste opremu od naprednih američkih kompanija, uključujući Alcon Laboratories, što ilustruje značajan utjecaj američke inovacije na unapređenje zdravstvenog sektora u Bosni i Hercegovini.

Kroz primjenu vrhunske tehnologije iz SAD-a, bolnica "Dr. Kozomara" postavila je nove standarde u pružanju oftalmološke njege, demonstrirajući kako inovacije mogu poboljšati kvalitetu života pacijenata. AmCham BiH s ponosom podržava ovakve inicijative, koje ne samo da doprinose napretku zdravstvenog sektora u BiH već i jačaju bilateralne veze između BiH i SAD-a u području tehnoloških i zdravstvenih inovacija. Ova posjeta potvrđuje našu predanost promociji inovacija i izvrsnosti, te naglašava važnost međunarodne saradnje u razvoju zdravstvenih usluga koje mogu koristiti svim građanima.

Ovakve aktivnosti AmCham BiH su ključne u povezivanju domaćih zdravstvenih institucija s globalnim inovacijama i praksama, čime se osigurava da Bosna i Hercegovina ostane na putu kontinuiranog unapređenja zdravstvene zaštite i boljeg životnog standarda za svoje građane.