Podijelite:

European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) organizuje, u suradnji s AmCham BiH, seriju on-line edukacija za poslovne žene, middle level menadžerice u bh. kompanijama i preduzetnice. Edukacije će biti organizovane u sklopu EBRD-ovog „Women in Business” programa.

Svjesni smo važnosti promovisanja najboljih poslovnih praksi i davanja podrške ženama u biznisu, te je naš cilj promocija većeg učešća žena u biznisu i usmjeravanja ka tome da steknu vještine, znanja i resurse neophodne da bi napravile sljedeći karijerni korak, te ambicije pretvorile u uspjeh. 

Naša prva tema, "Transformacijsko vodstvo u kriznim vremenima" koju je održala Tanja Pureta (Ramiro d.o.o.), dala je odgovore na mnoga pitanja. Učesnicama je ispričala sve o različitim stilovima vođenja pružajući primjere i savjete iz stvarnog života te pomogla steći znanje, vještine i tehnike za učinkovito vođenje i upravljanje ljudima, timovima i organizacijama.

Ovaj događaj su podržale i prva potpredsjednica Upravnog odbora AmCham BiH, gđa. Amina Karić, te direktorica EBRD BiH, gđa. Manuela Naessl.

"AmCham BiH je vrlo ponosna na ovu suradnju s EBRD-om. Cilj nam je biti organizacija u kojoj je dijeljenje znanja dobrodošlo i planiramo iskoristiti ovu priliku za podizanje svijesti o važnosti postojanja snažnih i kvalificiranih žena u biznisu. Ovi webinari pokazuju nam realne i praktične primjere i promoviraju najbolje prakse sve sa ciljem kreiranja bolje poslovne klime u BiH ", istakla je gđa. Karić.

"Webinar koji danas organiziramo s AmChamom dio je našeg odgovora na ograničene mogućnosti za stjecanje vještina poslovnog upravljanja. Surađujemo s brojnim lokalnim organizacijama i drago mi je što smo prepoznali pouzdanog partnera u AmChamu. Ovo je prvi događaj u okviru naše saradnje. Međutim, sigurna sam da neće biti posljednji jer smo zamislili seriju mrežnih edukacija koje planiramo ostvariti ove godine ", rekla je gđa. Naessl.

Hvala kolegama iz EBRD Advice for Small Businesses in Bosnia and Herzegovina na organizaciji i saradnji. Radujemo se ovom webinaru, i svim narednim koji nas u okviru ovog programa u ovoj godini očekuju. Drugi webinar ćemo organizovati u junu, a potom treći u septembru.