Podijelite:

U četvrtak, 28.10.2021. godine održan je završni webinar u ovoj godini u sklopu serije on-line edukacija za poslovne žene, middle level menadžerice u bh. kompanijama i preduzetnice koje je organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) BiH u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom u BiH. 

Tema posljednjeg webinara za poslovne žene je bila tema pregovaračkih vještina za koje se, moramo se složiti, sigurno može reći da su vrijedna vještina u svim segmentima života, poslovno i privatno. 

Skupu su se obratile i gđa. Amina Karić, predsjednica Upravnog odbora AmCham BiH i Vice President operacija u kompaniji Authority Partners, koja je pohvalila događaj, temu ali i samu inicijativu te govorila o svom ličnom iskustvu u biznisu te gđa. Manuela Naessl, direktorica EBRD BiH. EBRD BiH kroz Women in Business program podržava i daje podršku ženama i kompanijama u kojima žene vode biznise kroz pružanje treninga i edukacija, ali i finansiranje. 

Izuzetno posjećen webinar možemo zahvaliti ekspertici gđi. Luciji Paić Gotovac koja je organizacijski psiholog i konzultantica u RAMIRO d.o.o. Zagreb, Hrvatska. Kroz webinar, Lucija je govorila o tome kako postići win-win situaciju u pregovorima. Ona nam je objasnila:

  • što je to pregovaranje i zašto je bitno u učinkovitom poslovanju;
  • koje su uobičajene poslovne situacije u kojima pregovaramo a da toga nismo ni svjesni;
  • zašto nastojanje da se postigne kompromis može umanjiti šanse za postizanje win-win situacije;
  • kako se uspješno pripremiti za pregovore;
  • kako uspješno prezentirati poslovni ili bili koji drugi prijedlog;
  • koje su uobičajene prepreke u procesu pregovaranja i kako ih izbjeći.

Nevjerovatna energija i znanje su zasigurno uticali na sve učesnice pa je webinar praćen nizom pitanja i velikim interesom za dodatnim savjetima. 

Ovom prilikom se zahvaljujemo EBRD BiH na inicijativi, odličnoj kooperaciji i organizaciji. Radujemo se nastavku saradnje u 2022. godini. Zahvaljujemo se i učesnicama, poslovnim ženama i preduzetnicama na interesu i učešću.