Podijelite:

AmCham BiH, zajedno sa korporativnim članicom Telemach, je partner Sarajevo Tech Summita, koji će se održati 22. i 23. septembra u Sarajevu. Sarajevo Tech Summit jedinstven je način promocije bh. IT industrije, gostima iz Čikaga, tokom predavanja i diskusija uz pomoć uglednih IT kompanija i uspješnih poduzetnika iz cijele države.

Sarajevo Tech Summit jedinstven je način promocije bh. IT industrije, gostima iz Čikaga, tokom predavanja i diskusija uz pomoć uglednih IT kompanija i uspješnih poduzetnika iz cijele države. Samit će okupiti skoro stotinu stručnjaka koji dolaze iz oblasti informatičkih i IT poslovnih vlasnika iz Bosne i Hercegovine, regije i predstavnike poslovne zajednice iz Čikaga koji dolaze u Sarajevo s namjerom da prenesu i razmjene svoje znanje, ali i za poslovno umrežavanje uspješnih kompanija i pokretanja biznisa iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Cilj Samita je omogućiti IT stručnjacima, preduzetnicima i kompanijama iz BiH i regiona da razmijene znanje, iskustvo i umrežavanje sa poslovnim kompanijama iz Čikaga.

Samit je dvodnevni događaj. Prvi dan je rezerviran za predstavljanje lokalne IT scene gostima iz Čikaga kroz predavanja i diskusije. Govornici na Samitu bit će predstavnici udruženja članova najvećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini - BIT Alliance, koji su također članovi AmCham BiH: Atlantbh, Authority Partners, Mistral Technologies i Networks, gdje je dio samitskog programa će se održati. Drugog dana slijedi razmjena znanja stručnjaka iz Čikaga, B2B poslovno umrežavanje.

Pored partnera, USAID će putem svog REG programa pružiti finansijsku podršku Samita. Organizatori Samita su doIT organizacije iz Sarajeva i World Chicago iz Čikaga, koji zajednički organizuju ovaj samit pod pokroviteljstvom projekta, Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a.