AmCham BiH je danas ozvaničio saradnju sa SYS Company, ukupno devetoj po redu kompanijom, u sklopu aktivnosti AmCham BiH i USAID Bosnia and Herzegovina WHAM Activity projekta.

U okviru saradnje dogovorena je edukacija pod nazivom DevOps foundation za članice Amcham-a. Edukaciju će pohađati do 16 polaznika, a ICT kompanije će u konačnici zaposliti kvalitetne kadrove.

DevOps je novi način razmišljanja i kolaboracije u IT svijetu u kojem se uklanjaju prepreke i različitosti između Development-a (razvoja, kojem je fokus „nešto novo“) i Operations-a (održavanja, kojem je fokus „stabilnost“). Polaznici će također imati priliku da naprave poveznice između DevOps oblasti i ostalih okvirnih okruženja, te nove poglede s poslovne perspektive i automatizacije u poslovanju.

Emir Hulusić, voditelj edukacionog centra SYS Company, je izjavio „Zadovoljstvo nam je najaviti realizaciju veoma značajnog projekta za doprinos u razvoju lokalne informacione industrije, kao i otvaranju novih radnih mjesta u bh. informatičkim kompanijama. SYS Company edukacijski centar je lider u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju IT i poslovne edukacije, a AmCham BiH i USAID Bosnia and Herzegovina su prepoznali SYS Company i naš edukacijski centar kao partnera u tom polju.“

AmCham BiH je i tokom pandemije korona virusa izvršio neophodne korake u vidu potpore pri zapošljavanju. „Drago nam je da ćemo kroz nastavak educiranja ICT kadrova direktno učestvovati da kompanije članice dobiju dodatnu vrijednost u budućem radu. Ovo je početak saradnje sa SYS Company, te ćemo u budućnosti raditi na kreiranju kompletnog paketa edukacija sa posebnim pogodnostima, a koji ćemo komunicirati prema našim članovima, jer su to dodatne vrijednosti članstva” izjavio je Nedim Hamzić, Generalni sekretar AmCham BiH.