Podijelite:

AmCham BiH predstavlja nove članice koje su se članstvu pridružile nedavno. Sretni smo jer imamo priliku sarađivati sa kompanijama iz različitih sektora i jer na taj način možemo sagledati različite perspektive, sve sa ciljem da zajednički radimo na izgradnji boljih poslovnih prilika i uslova u našoj zemlji. Nedavno pridružene članice su MS&Wood i Caribou Coffee (Herbal Group d.o.o.).

MS&Wood -  jedna je od vodećih kompanija u proizvodnji namještaja od punog drveta u Bosni i Hercegovini, kao i u jugoistočnoj Europi. Specijalizirana je za visokokvalitetnu proizvodnju dizajniranog namještaja. Trenutno zapošljava oko 400 kvalificiranih radnika i izvozi namještaj u više od 47 zemalja na četiri kontinenta. Kolekcije namještaja kompanije MS&Wood primile su najprestižnije svjetski priznate nagrade za dizajnirani namještaj - Njemačku nagradu za dizajn od strane Njemačkog vijeća za dizajn, za Primum Products i Premium Collection i Red Dot Award za dizajn proizvoda. Nagrada Red Dot međunarodno je priznat dokaz kvalitete dizajna proizvoda, konceptualnog dizajna, komunikacijskog dizajna i smatra se Oscarom u industriji namještaja.

"Kao dio AmCham BIH, želimo predstaviti mogućnosti proizvodnje MS & WOOD-a kao i naš visokokvalitetni dizajnirani namještaj u svrhu proširenja mreže partnera i dobavljača, te  uspostaviti nove poslovne odnose na tržištu SAD-a. Naša namjera je da  svojim iskustvom i stručnošću u drvnoj industriji aktivno doprinosimo  daljem razvoju ovog sektora i predstavimo mogućnosti bosanskohercegovačkih kompanija u oblasti obrade drveta“, navode iz kompanije MS&Wood. 

Caribou Coffee - Herbal Group d.o.o. je domaća firma koja predstavlja američki lanac kafeterija „Caribou Coffee“. U svojoj ponudi nudi sasvim novi koncept viskokokvalitetnih kafa, čajeva, pekarskih proizvoda i srodne robe. Trenutno posjeduju dvije poslovne jedinice s namjerom proširenja na cijelokupno BiH tržište, te proširenje na tržište svih zemalja Balkana. 

"Društvo Herbal Group d.o.o. je spremno na angažman u svim vrstama aktivnosti koje organizuje AMCHAM kao i rješavanje tekućih pitanja. Cilj nam je zajedničkim snagama unaprijediti saradnju realnog, javnog i nevladinog sektora. Bit će nam drago da upoznamo što veći broj članova kako bi razmijenili iskustva i priče te uspostavili saradnju. Kao Društvo stojimo na raspolaganju svim članicama Američke trgovačke komore", navode iz kompanije Herbal Group d.o.o.