Podijelite:

Američka trgovačka komora u BiH održala je poslovni sastanak i prezentaciju aktivnosti komore u saradnji sa članicama iz Banja Luke. Cilj sastanka je bio jačanje saradnje između Američke trgovačke komore u BiH i njenih članica kako bi udruženi mogli pozitivno uticati na bolju poslovnu klimu.


"Zadovoljstvo nam je da prvi poslovni susret organizujemo u Banjoj Luci te da uloga AmCham BiH predstavlja mjesto susreta predstavnika kompanija koje učestvuju u kreiranju poslovnog razvoja. Danas smo razgovarali o temama koje se tiču poteškoća u poslovanju kompanija te nas iskreno raduje što su naši članovi okarakterisali ovaj susret kao veoma uspješan. U narednom periodu planiramo organizovati slične poslovne susrete i panel diskusije po pitanju tema od interesa za naše članove", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke i Upravnog odbora AmCham BiH.

U domeni zajedničkih projekata od interesa za članove, posebno kada je riječ o radu i aktivnostima Komiteta Američke trgovačke komore u BiH, Nedim Hamzić, Generalni sekretar Američke trgovačke komore ovom prilikom istakao je da je dosta članova aktivno u radu komiteta AmCham-a BiH i da se veliki broj inicijativa i poslovnih poteškoća do sada uspješno rješavalo unutar ovog komiteta. Također, gospodin Hamzić se zahvalio predstavnicima Američke ambasade koji su predstavili aktivnosti koje provode u unaprjeđenju poslovnog ambijenta.