Podijelite:

Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) organizovat će konferenciju „Cyber security – izazovi i rješenja u digitalnom svijetu“. Konferencija će se održati 09.06.2022. godine s početkom u 09:00 sati, u hotelu Hills, Butmirska cesta 18, 71000 Sarajevo.

Cilj konferencije je da okupi IT stručnjake kompanija u Bosni i Hercegovini, kao i donosioce odluka.

Konferenciju će otvoriti službenik za ekonomska pitanja Ambasade SAD u BiH, Ryan S Miller, generalni sekretar AmCham BiH, Nedim Hamzić te član upravnog odbora i predsjednik ICT komiteta AmCham-a Damir Dizdarević.

Na konferenciji će se razgovarati o aktuelnim temama i tehnologijama iz oblasti cyber sigurnosti, zaštiti djece u online svijetu, a također će se iskoristiti prilika i za razmjenjivanje praktičnih iskustva sa cyber napadima.

Nakon predavanja bit će održana panel diskusija u kojoj će učešće uzeti predstavnici različitih državnih i entitetskih institucija kao i telekom operatera, kako bi se pokrenule inicijative u smislu donošenja odgovarajućih zakonskih rješenja koja bi regulisala ovu oblast.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem registracijske forme: Registracija, a može se registrovati najkasnije do petka, 3. juna 2022. godine. Zbog ograničenih kapaciteta, molimo sve zainteresovane da se registruju samo ukoliko su sigurni da će moći prisustvovati događaju.