Podijelite:

U posljednjem periodu se kroz medije moglo dosta čuti o projektu "Podrška pružateljima socijalnih usluga organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini" koji je proveden od strane organizacije CARE International Balkans, uz finansijsku podršku Austrijske razvojne Agencije. AmCham BiH je podržala ovaj projekat sa zadovoljstvom, uz mnogobrojne druge organizacije, komore i kompanije.

Projektom su podržane aktivnosti pet socijalnih preduzeća čiji su osnivači slijedeće nevladine organizacije: U.G. ‘Budućnost’ iz Modriče, U.G. za promociju obrazovanja Roma ‘Otaharin’ iz Bijeljine, Udruženje oboljelih lica od cerebralne paralize i distrofije BPK iz Goražda, Udruženje žena ‘Maja’ Kravica iz Bratunca i Centar za odgovornu demokraciju CRD ‘Luna’ RudoCilj je bio osnaživane njihovih socijalnih preduzeća u kojima marginalizirane osobe dobivaju priliku za posao.

Više o projektu i rezultatima možete čitati ovdje

Ovom prilikom je 17.09.2021. godine u Sarajevu održana i konferencija “Socijalno preduzetništvo u službi marginaliziranih” tokom koje su prezentovani rezultati ovog trogodišnjeg projekta. Održano je nekoliko okruglih stolova s predstavnicima vlasti, nevladinih organizacija, privatnih firmi, ali i drugih relevantnih institucija. Više o konferenciji možete pročitati ovdje.

Svi imaju jednaka prava i mogućnosti pri zaposlenju, zaključak je implementatora i donatora projekta, ali i naš zaključak kao organizacije koja konstantno radi na unapređenju poslovne klime u BiH.