Podijelite:

Iza nas je godina koju ćemo pamtiti kao veoma turbulentnu i izazovnu, ali i vrijednu ako posmatramo količinu znanja, iskustva i promjena koje smo zajedno sa vama spretno savladali. Uprkos brojnim izazovima, zajedno sa članicama AmChama, uspjeli smo:

- pokazati osjećaj zajedništva i pomoći u nabavci neophodne zaštitne opreme i transportu Covid19 testova,

- pokrenuti novu, unaprijeđenu web stranicu i newsletter kako bi se glas naših članica čuo što dalje,

- osigurati rad šest komiteta u online formatu i nastaviti uspostavljati važnu komunikaciju sa svim nivoima vlasti u BiH,

- pokrenuti edukacijsku platformu kroz različite webinare gdje je učešće imalo preko 120 osoba,

kvalitetno nastaviti saradnju sa Američkom ambasadom u BiH, USAID-om, Vijećem stranih investitora i drugim partnerskim organizacijama.

Došli smo skoro do broja od stotinu članica Komore koje predano rade na poboljšanju poslovne klime u našoj zemlji i promociji najboljeg poslovanja u BiH. Učestovali smo u brojnim aktivnostima i projektima, a jedan od njih, WHAM projekat u saradnji sa USAID-om, je baš u ovoj godini donio zaposlenje 37 mladih osoba u IT sektoru i obučio preko stotinu njih.

Hvala svim članovima AmChama, partnerima, kolegama i prijateljima koji su omogućili da i u ovoj godini napravimo važne korake ka izgradnji prosperitetne BiH.