Podijelite:

Sretni smo što možemo objaviti da je Američka trgovačka komora u BiH dobila svoju stotu članicu - fabriku  Bimal d.d. Za AmChamBiH je ovo značajan jubilej, ali i znak da napori koje ulažemo u razvoj Komore imaju pozitivan uticaj i da je rezultat našeg rada sve vidljiviji u cijeloj Bosni i Hercegovini, kroz sve branše i industrije. 

Ovo je prilika i da se zahvalimo svim članicama na doprinosu, kao i našim partnerima.

Fabrika Bimal d.d. dio je BIMAL Grupe čije se sjedište nalazi u Brčkom i predstavlja jedinu domaću fabriku jestivog ulja u Bosni i Hercegovini. BIMAL Grupa je regionalni lider u preradi uljarica i žitarica čije poslovanje obuhvata obradu, proizvodnju, trgovinu, skladištenje i usluge biznis parka. Pored brčanske fabrike, u okviru BIMAL Grupe posluju i fabrika jestivog ulja BIMAL SUNCE u Somboru, zatim kompanije BIMAL Trading i BIMAL Invest u Beogradu, BIMAL Agri u Bečeju, te servisna kompanija ŽITOPROMET u Brčkom. Proizvodi BIMAL Grupe su vrhunskog kvaliteta i nalaze se na tržištima širom svijeta, a jestiva ulja iz sjemena suncokreta, uljane repice i soje, kao i proteinske sačme, lecitini i masne kiseline generišu snagu i prepoznatljivost poslovne grupe.

"Fabrika jestivog ulja Bimal je uvijek zainteresovana za povezivanje i razmjenu poslovnih iskustava koja će pozitivno uticati na privredni ambijent. Pridruživanje AmCham-u za nas predstavlja priliku da poslovnu mrežu produbimo i da ostvarujemo zajedničke ciljeve kroz buduće projekte i inicijative. Sigurni smo da smo ovim članstvom dobili mogućnost za kvalitetnu saradnju" - istakli su iz kompanije Bimal.

Fabrici Bimal d.d. želimo mnogo uspjeha i radujemo se budućem zajedničkom radu.