Podijelite:

Prvi sastanak LIDER VIP poslovnog kluba za područje Kantona Sarajevo održan je u Sarajevu, 26.09.2018., U slavljeničkom, a opet radnom i konstruktivnom okruženju. VIP Business Club novi je projekat mikrokreditne fondacije „LIDER“ koji uključuje uspješne poduzetnike sa velikim iskustvom i znanjem, voljnim da razmjenjuju ideje, stječu nova znanja i vještine, kao i uspostavljaju saradnju s novim poslovnim partnerima. LIDER VIP Business Club je prečica do naprednijeg i efikasnijeg poslovanja - povezuje članove sa relevantnim mrežama, otvara pristup znanju za nadogradnju njihovih poslovnih i ličnih veština i daje im pravo za LIDER VIP usluge. Koristeći postojeće i raspoložive resurse u kombinaciji sa kreativnim aktivnostima i projektima, VIP Business Club će proaktivno raditi u korist svojih članova i postaće mjesto za sve poduzetnike koji su spremni korakom učiniti svoje poslovanje još boljim i uspješnijim.

Znajući da je stalna razmjena informacija i edukacija članova jedna od pokretačkih ideja VIP Business Cluba, članovi su razgovarali o relevantnim temama i ograničenjima s kojima se lokalni poduzetnici svakodnevno susreću, a sve u cilju podizanja svijesti o trenutnom razvoju tržišta među članovima i podstiče ih na proaktivno razmišljanje.

Posebnu pažnju svih učesnika privukla je diskusija o dvije izuzetno relevantne teme od velikog interesa za sve poduzetnike u BiH.

Raspravljalo se o Nacrtu zakona o samostalnim vlasništvima u FBiH, a najnovije informacije o statusu zakona i predloženim izmjenama, kao i položaju poduzetnika u ovom pitanju, podijelili su predsjednik Obrtničke komore Kantona Sarajevo i član Upravni odbor Obrtničke komore FBiH, g. Naser Idrizagić.

Gospodin Nermin Nadarević, osnivač prve internet platforme za prodaju domaćih poljoprivrednih proizvoda, Farmer.ba predstavio je svoje uspješno iskustvo u praktičnoj primjeni suvremenih tehnoloških rješenja u promociji, upravljanju i razvoju svog poslovanja.

Rezultati ovog plodnog sastanka bili su uspostavljene nove poslovne veze među članovima Kluba, ostvareni prvi koraci ka budućoj uspješnoj suradnji, lijepo druženje i dogovoreni planovi za buduće zajedničke projekte.

Slični sastanci VIP Business Cluba održat će se u skoroj budućnosti i u drugim područjima LIDER-ovog poslovanja, što će rezultirati jakom VIP Business mrežom koja okuplja članove iz cijele Federacije BiH kao jedinstvene platforme za poslovno umrežavanje i razmjenu, saradnju i ambiciozne zajedničke projekte.

LIDER je mikrokreditna fondacija koja podržava poduzetnike dobrom poslovnom idejom i snažnom voljom za realizacijom. Dugogodišnje iskustvo u finansiranju poslovanja i poljoprivrede, pažljivo prilagođene finansijske i nefinansijske usluge i stručno osoblje dostupni su svim preduzetnicima koji veruju u budućnost u svoje poslovanje i samozapošljavanje. LIDER je tokom šesnaest godina postojanja isplatio preko 18.500 kredita za poduzetnike i poljoprivrednike u ukupnom iznosu od 67,5 miliona KM, na području 5 kantona Federacije BiH.