Podijelite:

U maju 2017. Logosoft je stekao Cisco Cloud and Managed Service Provider Master (CMSP Master) certifikat iz oblaka Infrastructure-as-a-Service (IaaS) i Hosted-Security-as-Service (HSS) i upravljanih usluga te se tako pozicionirao kao regionalni lider u području usluga i tehnologija utemeljenih na oblaku.


Ovaj certifikat pruža službenu potvrdu da Logosoft Data Center ispunjava sve stroge tehničke, sigurnosne i organizacijske zahtjeve za Cisco Partneri koji nude usluge u oblaku temeljene na Ciscovim infrastrukturnim rješenjima.


Da bi kompanija dobila Cisco CMSP glavni certifikat, potrebno je ispuniti sve zahtjeve koje postavljaju najbolje ITIL-ove poslovne prakse, a koje se ocjenjuju kroz veoma zahtjevnu reviziju koju provodi neovisna vanjska revizorska kuća (NSF) i angažovan je od strane Cisco Systems.


Kao dio ovog procesa za krajnje korisnike ocjenjuju se sve tehničke i sigurnosne značajke Logosoft Data Centra, kao i svi procesi uključeni u stvaranje, isporuku i nadzor usluga Logosoft Data Center-a. Osim toga, upravljanje uslugama, tehničkom podrškom i upravljanjem sustavom podrške, kao i sporazumom o razini usluge (SLA) Logosoft data centra također su dobili službenu potvrdu Cisca o usklađenosti sa svjetskim standardima.


„Ponosni smo na činjenicu da smo svoj posao okrunili još jednim zvaničnim certifikatom velikog IT brenda i ovo je još jedan dokaz da BiH, koristeći svoju domaću inteligenciju i resurse, može biti u potpunosti u kontaktu sa svijetom. Pored pružatelja usluga Microsoft Cloud Solution već imamo nekoliko certifikata tokom protekle godine, Logosoft intenzivno radi na pripremi dokumentacije, procedura i organizacije za Cisco CMSP Master Certification uslugu. CMSP glavni certifikat je vrlo vrijedna potvrda naše interne organizacije, kao i provjera cjelokupnog posla koji smo obavili tokom izgradnje Data centra i vrlo važan korak u ispunjenju ukupne strategije rasta Logosofta, koju imamo uspostavljen za naredni period. Ovaj certifikat nije samo priznanje, već je i garancija svim našim klijentima da su usluge Logosoft Data Centra usklađene prema važećim sigurnosnim procedurama i pravilima. To osigurava još veći kvalitet usluga, što će Logosoft-u biti generator plaćanja. Direktno širenje poslovanja kako domaćim tako i inostranim klijentima “, rekao je Damir Dizdarević, izvršni direktor za prodaju, usluge i marketing Logosofta.


„Prije smo implementirali mnoge procese i funkcionalnosti, ali dodatni kvalitet, sigurnost i pouzdanost usluge sada je prepoznata od strane službenog revizora, što potvrđuje našu posvećenost i kvalitet poslovanja Logosoft Data Centra“, rekli su iz Logosofta.