Podijelite:

S obzirom da je virus Korone (COVID-19) globalna zdravstvena i ekonomska vijest, Američka privredna komora BiH koja prati razvoj COVID-19 odlučila je poduzeti mjere predostrožnosti i poštivati ​​sve vladine smjernice, koje također preporučujemo da svi naši članovi.

Ured i osoblje

Od ponedjeljka, 16. marta 2020., osoblje AmCham BiH radi od kuće, ali mi i dalje ostajemo u potpunosti funkcionalni i sve svakodnevne poslovne prakse nesmetano provodimo - putem interneta.

Događaji i susreti

Svi događaji i sastanci AmCham BiH koji su se trebali održati u martu-aprilu odgođeni su do daljnjeg.
U slučaju da imate bilo kakva pitanja, pomoć Upravnog vijeća AmCham-a BiH i njegovog osoblja, molimo ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Ponude članova

U nastavku vam donosimo neke od naših članova koji pomažu, njihove usluge, preporuke, ponude i alternativna rješenja:
Cisco nudi besplatni Cisco WebEx kako bi osigurao siguran rad na daljini i pomogao u organizaciji važnih sastanaka i korisnih obuka. Saznajte više na ovom linku.
Deliotte je stvorio web stranicu s puno besplatnog korisnog materijala iz njihove proizvodnje u vezi sa epidemije virusa COVID-19.
Ako želite ponuditi bilo koju uslugu koja može olakšati poremećaje uzrokovane izbijanjem virusa, ne ustručavajte se kontaktirati nas na amcham@amcham.ba Hvala!

Ovu priliku koristimo da upozorimo članove na izvore putem kojih možete biti u toku s najnovijim vijestima o virusu Corone (COVID-19):
Slijedite najave Instituta za javno zdravstvo FBiH;
Informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporuke u Federaciji BiH mogu se naći na web stranici Federalnog ministarstva zdravstva;
Budite u toku sa aktuelnim vijestima o virusu Corona u BiH;
Pretplatite se na New York Times Daily, vrlo relevantnu brigu o pandemiji.
Posjetite web stranicu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja ima za cilj odgovoriti na mnoga pitanja i pružiti odgovarajuće smjernice OVDJE;
Namjenska web stranica za Centar za kontrolu i prevenciju bolesti CDC-a (CDC);
Web stranica Američke privredne komore.
Pročitajte preporuke za sve privredne subjekte, samostalne obrtnike, vlasti na nivou Federacije BiH, kantona i općina iz Instituta za javno zdravstvo FBiH.