Podijelite:

Novoimenovani ambasador u američkoj ambasadi u Sarajevu, g. Eric Camus, susreo se sa članovima Upravnog odbora AmCham BiH i izvršne kancelarije AmCham BiH, tokom sastanka Odbora u augustu.

Gospodin Eric Camus je Gospodarski šef američke ambasade u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, a prije toga bio je zamjenik koordinatora za ekonomsku i razvojnu pomoć pri Američkoj ambasadi u Islamabadu. Eric je proveo veći dio svoje karijere radeći na iračkim pitanjima, uključujući obavljanje dužnosti zamjenika direktora u uredu za iračke poslove, zamjenika političko-ekonomskog šefa Američkog generalnog konzulata u Erbilu, Iraku i službenika za okoliš, znanost i tehnologiju u Američkoj ambasadi u Bagdadu, Irak. Služio je i u Američkoj ambasadi u La Pazu, Boliviji i u Američkom generalnom konzulatu u Monterreyu u Meksiku.

Na sastanku je istaknuta stalna suradnja Američke ambasade u Sarajevu i AmCham BiH. Jedna od tema dnevnog reda 14. sastanka BoG-a bila je organizacija ručka AmCham BiH u septembru s H.E. Eric Nelson američki ambasador u BiH kao gost govornik.