Podijelite:

Transparency International u BiH (TI BiH) i Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) potpisali su Memorandum o saradnji kojim su definisane oblasti i aktivnosti od obostranog interesa za potpisnike memoranduma, prije svega u oblasti sprečavanja korupcije. Memorandum su potpisali Srđan Blagovčanin, predsjedavajući Upravnog odbora guvernera Transparency Internationala BiH, i Kenan Karčić, predsjednik Upravnog odbora AmCham BiH.

U narednom periodu TI BiH i AmCham BiH nastojat će intenzivirati suradnju s privatnim sektorom kako bi prevazišli prepreke korupcije za uspješno poslovanje. Imajući u vidu važnost jačanja etike i integriteta u privatnom sektoru, TI BiH i AmCham BiH nastojat će uspostaviti i razvijati suradnju s privatnim sektorom u cilju poboljšanja poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Uz razvoj dugoročne međusobne suradnje u području prevencije i borbe protiv korupcije, ove dvije organizacije će intenzivirati razmjenu znanja i iskustava o izazovima sa kojima se suočava poslovna zajednica, te razviti moguća rješenja u tom pogledu.

Kroz zajedničku saradnju TI BiH i AmCham BiH raditi će na jačanju principa transparentnosti, etike, integriteta i otvorenosti u poslovnoj zajednici te na poboljšanju korporativnog upravljanja i etičkog poslovanja.