Podijelite:

Predsjednica Upravnog Odbora sastala se danas s Martinom Hrvolovom, programskom službenicom za Europu u Američkom centru za međunarodno privatno poduzetništvo (CIPE), podružnicom Američke trgovačke komore i temeljnim institutom Nacionalne udruge za demokraciju.

CIPE surađuje s lokalnim poslovnim liderima na proširivanju mogućnosti za inkluzivni rast kroz rješenja vođena tržištem. CIPE programi promovišu sistem zasnovan na pravilima koji naglašava principe demokratskog upravljanja, omogućava preduzetništvo, otvara trgovinu i bori se protiv korupcije. CIPE i njegova globalna partnerska mreža stvaraju znanje i praktične alate za pokretanje lokalnih promjena.

S obzirom na činjenicu da ključna programska područja CIPE-a uključuju ekosisteme poduzeća, demokratsko upravljanje, zagovaranje poslovanja, borbu protiv korupcije i etike i trgovinu, danas je bio plodan sastanak tokom kojeg je predstavljen niz mogućnosti za suradnju između AmCham-a BiH i CIPE-a. Od kojih dva rade na jačanju preduzetništva među mladima i programima za borbu protiv korupcije.