Podijelite:

Na Generalnoj skupštini AmCham-a BiH, održanoj 23. maja 2018. godine, članovi AmCham-a BiH izabrali su novi Upravni odbor Američke trgovačke komore u BiH, na mandat od dvije godine (2018. - 2020.). Bilo je trinaest nominiranih, a članovi kompanije izabrali su sedam novih članova BO.

U skladu sa statutom AmCham BiH, novi izabrani Upravni odbor sastao se i održao svoj prvi sastanak 28. maja, na kojem su donijeli odluku o raspodjeli dužnosti, vođeni brojem osvojenih glasova u Skupštini, kako slijedi: Kenan Karčić, Viši menadžer ORACLE BH izabran je za predsjednika BO. U novom sastavu prvi potpredsjednik bit će Haris Pinjo, generalni direktor CISCO SYSTEMS-a, dok je Boro Mioč, generalni direktor ERKONE, drugi potpredsjednik Upravni odbor AmCham-a BiH. Četiri člana BoG-a bez posebne titule su: Mirha Hasanbegović, izvršna direktorica - članica upravnog odbora RAIFFEISEN BANKE BiH, Amina Karić, potpredsjednik operacija AUTORITETNI PARTNERI, gospodin Mirza Bavčić, generalni direktor EXPRESS COURIER-ASC FOR UPS i g. Admir Drinić, generalni direktor TELEMACH-a.

AmCham BiH nastavit će promovirati ekonomsku suradnju Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, uz pomoć novog Upravnog odbora koji će igrati ključnu ulogu u daljnjem pozicioniranju Američke trgovačke komore u BiH kao vodećeg neovisnog, neprofitna, nevladina organizacija koja je u potpunosti posvećena jačanju interesa i američkih i drugih stranih i domaćih kompanija u Bosni i Hercegovini, a sve u cilju poboljšanja poslovnog okruženja u BiH i promocije visokih standarda komercijalne prakse.