Podijelite:

Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini, zajedno s korporativnim članom Telemachom, partner je Sarajevo Tech Summita, koji će se održati 22. i 23. septembra u Sarajevu.

Sarajevo Tech Summit jedinstven je način promocije bh. IT industrije, gostima iz Chicaga, tokom predavanja i diskusija uz pomoć uglednih IT kompanija i uspješnih poduzetnika iz cijele države. Na Samitu će se okupiti gotovo stotinu stručnjaka koji dolaze iz područja IT-a i vlasnika poslovnih IT poslova iz Bosne i Hercegovine, regije i predstavnici poslovne zajednice iz Čikaga koji dolaze u Sarajevo s namjerom prenosa i razmjene svojih znanja, ali i za poslovno umrežavanje uspješnih kompanija i pokretanja poduzeća iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Cilj Samita je omogućiti IT profesionalcima, poduzetnicima i kompanijama iz BiH i regije razmjenu znanja, iskustava i umrežavanje s poslovnim kompanijama iz Čikaga.

Samit je dvodnevni događaj. Prvi dan rezerviran je za prezentaciju lokalne IT scene gostima iz Čikaga kroz predavanja i rasprave. Govornici na Samitu bit će predstavnici udruženja članica najvećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini - BIT Alliance, koji su također članovi AmCham BiH: Atlantbh, Authority Partners, Mistral Technologies i Networks, gdje su dio summit programa održat će se. Drugog dana održat će se razmjena znanja stručnjaka iz Chicaga, B2B poslovno umrežavanje.

Uz partnere, USAID će putem svog programa REG pružiti financijsku podršku Samita. Organizatori Samita su doIT organizacije iz Sarajeva i World Chicago iz Čikaga, koji zajednički organiziraju ovaj samit pod okriljem projekta, Američko Ministarstvo vanjskih poslova.