Misija AmCham BiH komiteta Intelectual Property Right (IPR) ima za cilj promicanje zaštite prava intelektualnog vlasništva u Bosni i Hercegovini. Komitet za intelektualno vlasništvo okuplja praktičare, kreatore politike i rukovodioce kako bi potaknuo suradnju u stvaranju platforme informacija i preporuka za pozicioniranje ektora IPR kao generatora ekonomskog prosperiteta u BiH.

U prilogu Vam predstavljamo detalje IPR Webinara, na temu: „Pojam, važnost i zaštita prava na žig“. Ukoliko vodite kompaniju/organizaciju ili samo želite unaprijediti svoja znanja i vještine kako bi bile što uspješnije u poslovnim situacijama, ovaj webinar će Vam u tome pomoći. Zaštita znaka je važan korak za identitet Vašeg brenda. Zaštita žiga daje zakonsko pravo da spriječite druge u zloupotrebi Vašeg žiga. Štoviše, to je imovina kompanije/organizacije kojoj može značajno porasti vrijednost.

Na webinaru ćete steći znanja o značaju zašite intelektualnog vlasništva, konkretno o potrebi zaštite i važnosti žiga kompanije/ organizacije . Tokom 150 minuta naučit ćete više o:

• što je to žig, vrstama žiga, te načinu registracije žiga;

• značaju žiga i njegove zaštite;

• upravno-pravnoj i sudskoj zaštiti prava na žig.

O ovoj temi će govoriti stručnjaci iz oblasti:

- Anisa Tomic, advokat i partner, Maric & Co advokatsko društvo d.o.o.

- Mirna Milanovic-Lalic, advokat, bh.legal, 

- Zoran Strsoglavec, Brand Protection Director u kompaniji Nike, te 

- Tarik Prolaz, advokat u saradnji sa PETOSEVIC i predsjednik Komiteta za intelektualno vlasništvo AmCham BiH.

Webinar je posebno dizajniran za osobe iz poslovnog svijeta i besplatna je za sve učesnike. Molimo Vas da interes iskažete što prije jer je broj mjesta ograničen. Webinar će biti održan putem Webex platforme.

Prijava putem linka*:  https://bit.ly/3ng1VSz

*Nakon što kliknete na link, idite na dugme “register” i ispunite formu. Potom ćete dobiti e-mail potvrdu, sve detalje za ulazak na webinar i mogućnost da događaj dodate u svoj kalendar.

Nakon završene prijave, webinaru ćete na dan održavanja događaja moći pristupiti putem:

a) desktop računala: Klikom na link otvara se browser s uputama da instalirate add-on za Webex ili ga otvorite u posebnom prozoru za jednokratni poziv. Instalirate add-on ili kliknete na dugme za jednokratni poziv ukoliko ne želite instalirati add-on.

b) mobilnog uređaja: Klikom na link javit će Vam se poruka da instalirate Webex aplikaciju s Google Play. Aplikacija je besplatna, nakon instalacije unesete broj i lozinku eventa u za to predviđena polja.

Link za pristup webinaru: https://bit.ly/3ng1VSz

Event broj (event number): 2733 879 3521

Event lozinka (event password): kQ2M2GRPze9